Ελλάδα

Αναστάτωση στο ΕΚΠΑ μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση φοιτητριών από καθηγητή

03.06.2021 | 17:20 Eνσωμάτωση

Φοιτήτριες του ΕΚΠΑ καταγγέλουν τον καθηγητή τους για σεξουαλική παρενόχληση και ζητούν την απομάκρυνσή του.

Η εικόνα σοκάρει. Φοιτήτριες έχουν αποκλείσει την πόρτα γραφείου καθηγητή τους και την γεμίζουν με χαρτιά που έχουν καταγγελίες σοκ

«Επιδιώκει να έχει στενή επαφή με φοιτήτριες», «Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιώ», «Στην σχολή στο σπίτι στην γειτονιά στη δουλειά τσακίζουμε το σεξισμό την πατριαρχία και το σύστημα που τα γεννά και τα θρέφει» αναφέρουν μερικά από τα σημειώματα και τα τρικάκια, ενώ μια κόλλα Α4 λίγο παραπέρα γράφει: «Γραφείο σεξιστή».

Οι φοιτήτριες καταγγέλουν τον καθηγητή τους πως τις παρενοχλεί. Το κίνημα #metoo στο ΕΚΠΑ έχει αναστατώσει την Σύγκλητο και τα παιδιά.

Καθηγητής: «Δεν θα απαντήσω σε κάποια φήμη»

Ο καθηγητής από την άλλη που μίλησε στο LIVE NEWS λέει πως όσα του καταλογίζονται τον θίγουν και δεν ισχύουν. «Θέλω να ακούσω τα πράγματα ως είναι και όχι ως φήμες, δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να απαντήσω σε κάποια φήμη το τι πιστεύει το φοιτητικό σώμα και το τι πράγματα μπορεί να έχει ας καταγγείλει και ελπίζω αν υπάρχουν επώνυμα τέτοια πράγματα να έχουν καταγγελθεί και το πράγμα να πάρει τον δρόμο του» σημείωσε.

Από την άλλη όμως είναι οι φοιτητές που επιμένουν πως ο καθηγητής ξεπέρασε τα όρια. Και απαιτούν την απομάκρυνσή του. «Έχει προχωρήσει σε πολλαπλές και κατ΄ εξακολούθηση σεξουαλικές παρενοχλήσεις και παραβιαστικές συμπεριφορές εις βάρος συμφοιτητριών μας» αναφέρει ο φοιτητικός σύλλογος και απαιτεί την άμεση και οριστική απομάκρυνση του.

Ο καθηγητής θα πουν είχε κάνει τα social media ένα έργαλείο που έκανε τις φοιτήτριες να υποφέρουν και να νιώθουν πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Στην κάμερα του LIVE NEWS θα καταγγείλουν πως οι φοιτήτριες φοβούνται ακόμα και να πάνε στο μάθημα του.

ΕΔΕ από το ΕΚΠΑ

Το θέμα έχει αναστατώσει το ΕΚΠΑ, και ήδη γίνεται ΕΔΕ για το θέμα, ενώ o καθηγητής υποστηρίζει πως όσα καταγγέλλουν σε βάρος του δεν υπάρχουν στην επίσημη ΕΔΕ.

«Δεν έχω λάβει καμία επίσημη γνώση τέτοιων κατηγοριών και δεν μπορώ να απαντήσω σε καμία φήμη. Μπορώ να σας πω ότι αναμένω το πόρισμα του Πανεπιστημίου σε όσα έχω κληθεί δεν έχει έρθει τίποτα σχετικό με αυτά τα φοβερά πράγματα που ακούγονται» προσθέτει ο καθηγητής.

Οι φοιτήτριες από την άλλη λένε πως όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι η κορυφή του πάγοβουνου και περιμένουν να δουν τον καθηγητή να απομακρύνεται από το ΕΚΠΑ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 03/06/2021