Πολιτική

«Ρωγμή» στην εικόνα της κυβέρνησης από την έξαρση της εγκληματικότητας

02.06.2021 | 20:44

Το ζήτημα της ασφάλειας πάντως και της εγκληματικότητας φαίνεται ότι αρχίζει να προκαλεί «ρωγμή» στην εικόνα των πολιτών για το κυβερνητικό έργο.

Στις 7 Μαΐου, εκτελείται μέρα μεσημέρι επιχειρηματίας στο κέντρο της Ζακύνθου. Μια εβδομάδα μετά μπροστά σε ανυποψίαστους περαστικούς εκτελείται εν ψυχρώ ο γνώριμος στις Αρχές με το παρατσούκλι «Κεφάλας». Δυο εβδομάδες μετά σε νέο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα Σεπόλια εκτελείται βαρόνος των ναρκωτικών και μετά από λίγες ώρες δολοφονείται στη Βάρη ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης.

Τέσσερα συμβόλαια θανάτου εκτελούνται σε λιγότερο από ένα μήνα. Το μπαράζ των δολοφονιών έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να σπεύδει να κηρύξει τώρα τον πόλεμο στο οργανωμένο έγκλημα και την Ντόρα Μπακογιάννη να μιλά για διείσδυση της βαλκανικής μαφίας στην ελληνική αγορά.

«Πρέπει να φανεί και η αποτελεσματικότητα της αστυνομίας σε αυτό το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο έχει καθαρά πολύ υψηλούς οικονομικούς στόχους» σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη.

Κοστίζει η εγκληματκότητα

 

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, οι θετικές εντυπώσεις των πολιτών για το έργο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του εγκλήματος έχουν κατρακυλήσει στο 28%.

«Το δόγμα νόμος και τάξης καταλάβαμε όλο αυτό το διάστημα περιορίστηκε στην αντιμετώπιση των φοιτητών και των διαδηλωτών» τόνισε στη Βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Οι διαρροές μάλιστα ότι το ξεκαθάρισμα θα ολοκληρώσει κάποια στιγμή τον κύκλο του προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

«Υπάρχουν πάντοτε στο οργανωμένο έγκλημα εξάρσεις και υφέσεις των μεταξύ τους εκκαθαρίσεων. Δεν είναι τα τελευταία 2 χρόνια. Είναι τα τελυταία 30 χρόνια» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα να απαντά: «Δεν είναι έτσι και αφήστε τις σκοπιμότητες με τις οποίες πραγματικά δηλητηριάσατε την ελληνική κοινωνία και κερδίσατε τις εκλογές».

Σημείο καμπής για την εικόνα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης τον περασμένο Μάρτιο.

Από το 52% των ερωτηθέντων που έβλεπαν θετικά το έργο της κυβέρνησης το Σεπτέμβριο του ’19, οι θετικές εντυπώσεις κατρακύλησαν 24 μονάδες τον περασμένο μήνα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/06/2021

Πολιτική