Ελλάδα

Οργανωμένο έγκλημα: Ο «πόλεμος» των βαρόνων του εγκλήματος – Πονοκέφαλος στις Αρχές

02.06.2021 | 20:32

Σε συμμορίες της νύχτας που δρούσαν σε Αθήνα αλλά και σε Πάτρα αναζητούν τους εκτελεστές του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, καθώς σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία ο 39χρονος ήταν στο παρελθόν μέλος μιας εξ’ αυτών των ομάδων.

Η εκτέλεση του Τάσου Μπερδέση, του 39χρονου Πατρινού πυγμάχου, είναι το τελευταίο επεισόδιο του κύκλου αίματος που έχει ανοίξει τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι δολοφονίες ατόμων που έχουν εμπλακεί είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο στα κυκλώματα της νύχτας έχουν μετατραπεί σε πονοκέφαλο για της ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο των βαρόνων του εγκλήματος.

Οι «στρατοί» των κακοποιιών που ελέγχουν τη νύχτα

 

Οι φαμίλιες που ξεκίνησαν κυρίως από προστασίες καταστημάτων κατάφεραν να γιγαντωθούν, να αποκτήσουν τεράστια οικονομική δύναμη και να δημιουργήσουν μικρούς στρατούς με πολλά στελέχη.

Ο Τάσος Μπερδέσης για την ελληνική αστυνομία κατά το παρελθόν αποτελούσε μέλος μιας εκ των συμμοριών, με τις έρευνες να στρέφονται σε πρόσωπα που συνδέονται με ομάδες της Αθήνας αλλά και της Πάτρας.

«Ματιές» & στη Ζάκυνθο

 

Το πρώτο πράγμα που έκαναν από την Ασφάλεια Αττικής ήταν να εξετάσουν τυχόν σύνδεση της δολοφονίας Μπερδέση με την εκτέλεση επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία που να συνδέουν τις δύο υποθέσεις, με τις έρευνες να συνεχίζονται και στο νησί του Ιονίου.

Το γεγονός ότι ο 39χρονος πυγμάχος βρισκόταν στη μέση της πυραμίδας των οργανώσεων και ότι πότε δεν είχε δική του ομάδα που να ελέγχει και να μοιράζει τη λεγομένη πίτα, κάνει τους αστυνομικούς να εξετάζουν το σενάριο τα κίνητρα του ηθικού αυτουργού να σχετίζονται με προσωπικές διάφορες που είχε με τον 39χρονο.

Άτομα από το προσωπικό περιβάλλον του 39χρονου αναμένεται να καταθέσουν στις Αρχές για το εάν δέχονταν απειλές ο πυγμάχος.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/06/2021

Ελλάδα