Υγεία

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18 – 29 – Από 7 Ιουνίου οι εμβολιασμοί

02.06.2021 | 17:00 Eνσωμάτωση

«Είναι μια πανδημία που έχει πλήξει τη χώρα και θα το κάνω».

Σε αυτήν την φράση συνοψίζεται η φιλοσοφία των περισσότερων νέων που αναμένουν την 7η Ιουνίου για να σηκώσουν μανίκια.

Κάποιοι ωστόσο έχουν ακόμη ενδοιασμούς όχι μόνο για τον εμβολιασμό τους αλλά και για το μοναδικό μέχρι στιγμής διαθέσιμο σκεύασμα.

«Το J&J δεν είναι σε εμάς; Δεν είμαι σίγουρος αν θα το κάνω. Αν ήταν το Moderna θα το έκανα».

Δύο ακόμη εμβόλια, αυτό της Pfizer και της Moderna, θα έχουν στη διάθεσή τους από τις επόμενες μέρες οι νέοι ηλικίας 18 – 29 ετών.

Ο εμβολιασμός των νέων είναι κομβικός, ιδιαίτερα για όσους έχουν έντονη κοινωνικότητα ή εργάζονται στον κλάδο του τουρισμού.

«Νομίζω ότι έχει περάσει στον τουρισμό ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εμβολιάζονται και αν δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί, να πάνε να εμβολιαστούν πριν τις αρχές Ιουλίου», λέει ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ιδεατό είναι οι νέοι να έχουν εμβολιαστεί 1 μήνα πριν φύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

«Ένα μήνα μετά την πρώτη δόση- ανεξαρτήτως εμβολίου- θεωρούμε ότι έχει ικανοποιητική ανοσία για να τον προστατεύσει».

Ο εμβολιασμός των φοιτητών ίσως είναι το κλειδί για να ξεκινήσουν τα μαθήματα από Σεπτέμβρη σε γεμάτα αμφιθέατρα.

«Από Σεπτέμβριο που ξεκινάνε τα μαθήματα θα ήταν πολύ πιο άνετο να επιστρέψουμε στα αμφιθέατρα με εμβολιασμένους φοιτητές γιατί όλους μας έχει κουράσει το ηλεκτρονικό μάθημα. Και δη τους φοιτητές».

Την ίδια ώρα, οι στατιστικές δείχνουν ότι ένα 35% στις ηλικίες άνω των 65 δεν έχει εμβολιαστεί, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς.

«Να μην περάσει το μήνυμα ότι εμβολιάζονται οι νέοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και οι 65ρηδες να κρυφτούν πίσω από τους νέους. Γιατί οι νέοι μπορούν να το κάνουν για τη συλλογική ανοσία ενώ οι 65ρηδες το κάνουν πρωτίστως για να προστατέψουν τους εαυτούς τους», σημειώνει ο κ. Μανωλόπουλος.

Εμβολιαστικό Περιστερίου: 42χρονος προσπάθησε να κλέψει εμβόλια της Pfizer

Ένα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, στο εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου.

42χρονος είχε μπει για να εμβολιαστεί και την ώρα που η νοσηλεύτρια είχε σχεδόν τελειώσει με τη διαδικασία, παρατήρησε ότι έλειπαν μπουκαλάκια και αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Η νοσηλεύτρια τον υποψιάστηκε αμέσως και του ζήτησε τα φιαλίδια, τα οποία και επέστρεψε ο άνδρας.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για χρήστη ναρκωτικών ο οποίος έχει συλληφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν και είναι γνωστός στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μπεκιάρη, αντιδήμαρχο Υγείας Δήμου Περιστερίου, «πήρε δύο φιαλίδια με εμβόλια, ευτυχώς τον κατάλαβε η νοσηλευτήρια, έδωσε αμέσως σήμα στον σεκιουριτά, τον απομόνωσε και ήρθε η αστυνομία».

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, απόπειρα κλοπής φιαλιδίου είχε γίνει και πριν 10 μέρες σε εμβολιαστικό κέντρου του Περιστερίου, ενώ πριν μήνες σημειώθηκε κλοπή χωρίς να βρεθεί το σκέυασμα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/06/2021