Υγεία

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 18αρηδες – Ποια είναι τα διαθέσιμα εμβόλια

02.06.2021 | 21:39 Eνσωμάτωση

Σε 5 ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των νέων από 18 χρονών και πάνω με όλα τα σκευάσματα εκτός από το Johnson & Johnson που είναι σε έλλειψη καθώς έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγες ώρες.

Το εμβόλιό τους θα μπορούν να επιλέξουν πλέον και οι άνω των 18 καθώς σε λίγες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα που θα οδηγήσει στην «Ελευθερία» 18αρηδες και 20αρηδες. Η ηλικιακή αυτή ομάδα δεν εμβολιάζεται με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Τα εμβόλια της Johnson & Johnson εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στους άνω των 18, με 65.000 δόσεις να γίνονται ανάρπαστες. Τώρα θα επιλέξουν ανάμεσα σε Pfizer & Moderna.

Μείωση σε όσους θέλουν αν εμβολιαστούν

Τη διαπίστωση ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν έκανε, μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής Τζανάκης.

«Έχει πέσει ο αριθμός όσων θέλουν να εμβολιαστούν».

Στις ηλικίες 35 – 39, το 36% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού, ενώ στους 30 – 34 το ποσοστού ανέρχεται στο 29%.

Επίσης, πολλά ραντεβού με AstraZeneca έχουν ακυρωθεί σε αυτήν την κατηγορία.

42χρονος άρπαξε φιαλίδια της Pfizer

Την ώρα που δεκάδες πολίτες περίμεναν να εμβολιαστούν σε εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι, ένας 42 άρπαξε δύο φιαλίδια εμβολίων της Pfizer, δευτερόλεπτα μετά τον εμβολιασμό του.

Ο νοσηλευτής αντιλήφθηκε αμέσως τι είχε συμβεί και πήρε πίσω από τον 42χρονο τα σκευάσματα. Ο άντρας συνελήφθη από τις Αρχές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/06/2021