Κραυγή σιωπής από τη Ναόμι Οσάκα που αποφάσισε να πετάξει το μπαλάκι του τένις έξω από το τερέν.
Η ξαφνική απόφαση της τενίστριας, που θεωρείται διάδοχος της Σερένα Γουίλιαμς και είναι ήδη δεύτερη στον κόσμο, προκάλεσε σάλο.
Διεκδίκησε το δικαίωμά της στη σιωπή όταν δε θέλει να δίνει συνεντεύξεις, κάνοντας άνω κάτω το Ρολάν Γκαρός και προκαλώντας την οργή των διοργανωτών.
«Ο πυρήνας των κανονισμών του Grand Slam είναι η ευθύνη των παικτών να δίνουν συνεντεύξεις στα μέσα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του αγώνα».
Για την απόφασή της να αγνοήσει τους κανόνες των αγώνων, επιβλήθηκε στην 23χρονη Γιαπωνέζα πρόστιμο, ύψους 15 χιλιάδων δολαρίων.
«Δεν θα δώσω συνεντεύξεις και δεν είναι κάτι προσωπικό με το τουρνουά ή με κάποιους δημοσιογράφους. Με τους περισσότερους, έχω καλή σχέση. Ωστόσο, τα τουρνουά πρέπει να σταματήσουν να απειλούν τους αθλητές πως αν δεν δώσουν συνέντευξη Τύπου θα τους επιβληθεί χρηματική ποινή και να σταματήσουν να αγνοούν τη ψυχική μας υγεία. Ελπίζω το ποσό που θα με τιμωρήσει το τουρνουά για όλο αυτό, να πάει σε μια φιλανθρωπία που έχει να κάνει με τη ψυχική υγεία», δήλωσε η πρωταθλήτρια.
Σε ανάρτησή της στο Twitter η Ναόμι Οσάκα έγραψε:
«Ο θυμός είναι μια έλλειψη κατανόησης. Η αλλαγή κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα».
Στο πλευρό της και η μεγάλη πρωταθλήτρια του τένις Σερένα Γουίλιαμς.
Μαλάλα Γιουσαφζάι
Στο εξώφυλλο της βρετανικής εποχής βρίσκεται η Μαλάλα Γιουσαφζάι.
Η 23χρονη ακτιβίστρια, η οποία πρόσφατα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι πρότυπο για την εποχή και την γενιά της. Η ιστορία της είναι συγκλονιστική.
Σε ηλικία 11 ετών επέζησε από πυροβολισμό στο κεφάλι. Της επιτέθηκε μέσα σε σχολικό λεωφορείο ένας Ταλιμπάν.
Η ίδια, υπερασπιζόταν το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και έγινε η νεότερη κάτοχος βραβείου Νόμπελ στο κόσμο, κερδίζοντας το σε ηλικία 17 ετών.