Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 55χρονος που αποπειράθηκε να αρπάξει 16χρονη – Αρνείται τις κατηγορίες

01.06.2021 | 17:32

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 55χρονος άνδρας από τη Θεσσαλονίκη που φέρεται να αποπειράθηκε να αρπάξει 16χρονη.

Η πόλη έχει αναστατωθεί μετά την καταγγελία 16χρονης πως επιχείρησε να την απαγάγει. Ο πατέρας της ανήλικης περιγράφει στο LIVE NEWS τις συγκλονιστικές στιγμές.

«Της είπε ‘έλα θα σε πάω εγώ με το αυτοκίνητο μου, που είσαι και όμορφη κουκλίτσα’, κτλ. ‘Όχι δεν θέλω να με πάτε εσείς’, απάντησε η Παναγιώτα. Της το ξαναείπε δεύτερη φορά, η Παναγιώτα έφυγε στα 200 – 300 μέτρα πιο κάτω ήταν το στενό έστριψε το παιδί δεξιά στο στενό προχώρησε αρκετά μέσα στο στενό σχεδόν στο τέρμα του στενού και στην ανηφοριά αυτός με το αυτοκίνητο την πλησίασε πήγε δίπλα της με ανοιχτό παράθυρο, της είπε επιτακτικά να μπει στο αυτοκίνητο, «μπες τώρα εδώ σε είπα θα σε πάω εγώ κτλ».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή κοπέλα μπερδεύτηκε καθώς πήγαινε στο σχολείο και ζήτησε βοήθεια για να βρει τον δρόμο της. Η ατυχία της ήταν πως δεν πρόλαβε το λεωφορείο που έπαιρνε συνήθως. Πήρε ένα άλλο δρομολόγιο, με αποτέλεσμα να κατέβει σε μια στάση που δεν γνώριζε.

Ο άνδρας που προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει, φέρεται στη συνέχεια να την παρακολούθησε στα στενάκια πιέζοντάς την να μπει στο αυτοκίνητο. O πατέρας της νεαρής που άκουγε έντρομη την κόρη του στο τηλέφωνο, συγκλονίζει με την περιγραφή του.

«Το τρόμαξε πάρα πολύ το παιδί, φοβήθηκε πάρα πολύ το παιδί. Έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει, τα μιλάμε τα παιδιά συνέχεια, ήμασταν από τις 6 το απόγευμα, ήμασταν το πρωί βασικά αρχικά στο τμήμα Συκεών μέχρι τις 11 η ώρα δώσαμε καταθέσεις και εγώ και το παιδί και μετά μας έκλεισαν ραντεβού 6 η ώρα στο αστυνομικό μέγαρο να πάμε για να κάνει κάποια αναγνώριση σε φωτογραφίες υπόπτων κτλ.

»Πήγαμε στις 6 και τελικά καταλήξαμε να φύγουμε στις 12 η ώρα αφού τον συλλάβανε, τον φέρανε εκεί και τον αναγνώρισε το παιδί μαζί και άλλες δύο κοπέλες που είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά αρχές Μαΐου».

Καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό του 55χρονου έπαιξε η κίνηση του πατέρα της κοπέλας να δημοσιοποιήσει εικόνες από κάμερες ασφαλείας του φερόμενου δράστη, κάτι που κινητοποίησε και άλλες δύο 20χρονες στην περιοχή των Πεύκων που επίσης τον καταγγέλλουν πως τις παρενόχλησε σεξουαλικά.

«Προφανώς μέσα σε ένα μήνα όταν το κάνει τρεις φορές, σε τρεις διαφορετικές κοπέλες, μάλλον θα είχε και παρελθόν δεν ξέρω, δεν μπορώ να ξέρω, σίγουρα θα είχε μέλλον αν δεν τον πιάνανε».

Αρνείται τις κατηγορίες ο 55χρονος

Εντελώς διαφορετικά περιγράφει όμως όσα έγιναν η πλευρά του 55χρονου που αρνείται τις κατηγορίες.

Οι γονείς, μετά τις αποκαλύψεις είναι ανάστατοι και περιμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης μετά την αστραπιαία αντίδραση της αστυνομίας που εντόπισε τον 55χρόνο λίγες ώρες μετά την καταγγελία.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Απόστολος Τζάρος, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο

«Ήταν κάτι ξαφνικό, ακόμα και τώρα δεν έχω λάβει πλήρη γνώση της δικογραφίας. Δεν αρνούμαστε την κοινωνική διάσταση, αλλά τα δικαστήρια κρίνουν την ποινική διάσταση. Μια φιλοφρόνηση, ένα φλερτ προσπάθησε να κάνει επιθετικό και άγαρμπο. Δεν το δικαιολογούμε κοινωνικά. Δεν στρέφομαι εναντίον ούτε των ΜΜΕ, ούτε των γονέων. Λυπάται και ο ίδιος δεν είχε αυτή την πρόθεση. Δεχόμαστε την κοινωνική απαξία της πράξης του…»

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 01/06/2021

Ελλάδα