Ελλάδα

Οργανωμένο έγκλημα: Ατέρμονο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών

01.06.2021 | 17:12 Eνσωμάτωση

Σοκ έχουν προκαλέσει οι εν ψυχρώ δολοφονίες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα, ακόμη και μέρα – μεσημέρι, με τους δράστες να αδιαφορούν για τους μάρτυρες που μπορεί να αφήνουν πίσω τους, αλλά και για τις κάμερες ασφαλείας που ενδέχεται να τους καταγράψουν.

Ο Μάιος ήταν ο πιο αιματοβαμμένος μήνας, καθώς σημειώθηκαν τέσσερα μαφιόζικου τύπου χτυπήματα.

Μόνο μέσα σε 15 ώρες στην Αττική είχαμε δύο εκτελέσεις: αυτή του 32χρονου ποινικού το απόγευμα της Κυριακή στα Σεπόλια μέσα σε καφετέρια και εκείνη του παλαίμαχου πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση, το πρωί της Δευτέρας, στη Βάρη.

Οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας προσανατολίζουν τις έρευνές τους στο «τρίγωνο» Αθήνας – Πάτρας – φυλακών όπου δρα το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα, αλλά και η αλβανική μαφία.

Πιο κρίσιμος στόχος των Αρχών ωστόσο είναι να βρουν ποιος δίνει τις εντολές σε αυτούς τους ανθρώπους που εκτελούν τα συμβόλαια θανάτου.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μυστικές επιχειρήσεις – με τη συμμετοχή της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, των ΟΠΚΕ και άλλων υπηρεσιών σε νυκτερινά κέντρα και άλλους χώρους όπου δραστηριοποιούνται μπράβοι.

Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνουν αδυναμία να εξιχνιάσουν τις αυξημένες κατά παραγγελία δολοφονίες, συμπληρώνοντας ότι ίσως αυτή η κατάσταση συνεχισθεί και χειροτερέψει, με πιο πυκνές δολοφονικές επιθέσεις αν δεν υπάρξει συνολική έρευνα από το ΣΔΟΕ, την Επιτροπή για το ξέπλυμα χρήματος και άλλους ελεγκτικούς φορείς, ώστε να επιτευχθεί διαφορετικού τύπου πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα.

Γεγονός είναι ωστόσο ότι τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ νονών της νύχτας πως δεν έχουν τέλος και τα συμβόλαια θανάτου εκτελούνται με συχνότητα που σοκάρει, δηλαδή ένα χτύπημα ανά 10 ημέρες.

Ενδεχομένως, να υλοποιείται, μια ανακατανομή δυνάμεων στο χώρο της νύχτας με μαφιόζικα χτυπήματα, να λαμβάνουν χώρα, ακόμη και μέρα μεσημέρι, να συμβαίνουν δίπλα μας, σε κεντρικά σημεία πόλεων και να σημαίνουν κόκκινο συναγερμό στις αστυνομικές αρχές.

Σημειώνεται ότι το όνομα του Τάσου Μπερδέση ήταν μέσα στα 500 ονόματα του φακέλου Χρυσοχοΐδη για το οργανωμένο έγκλημα που παρέδωσε ο υπουργός στον Άρειο Πάγο.

Το περιστατικό στα Σεπόλια προχθές, με θύμα έναν 32χρονο τον οποίο εκτέλεσαν μέσα σε καφετέρια, δε φαίνεται πως συνδέεται με τη δολοφονία Μπερδέση στη Βάρη, αφού φαίντεαι να έχει να κάνει με δράσεις του αλβανικού υποκόσμου.

Ο Τάσος Μπερδέσης φαίνεται πως στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε υποθέσεις εκβιασμών, ενώ είχε εντοπιστεί με όπλο που δεν κατείχε νόμιμα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/06/2021