Ελλάδα

Άλιμος: Ανάστατοι οι κάτοικοι από πυροβολισμούς – Οι έρευνες των Αρχών

01.06.2021 | 17:19

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας στον Άλιμο, που γαζώθηκε τα ξημερώματα από σφαίρες, παραμένουν ανάστατοι.

Το πρώτο φως της ημέρας βρίσκει στα μπαλκόνια αστυνομικούς της σήμανσης να φωτογραφίζουν τον χώρο και από κάτω, πολύ κοντά στο σημείο που παρέμενε αποκλεισμένο με την ειδική κορδέλα της αστυνομίας, κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν ανασφαλείς από την έξαρση της εγκληματικότητας.

Το χρονικό

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 06.30 το πρωί. Ο δράστης που για την ώρα δεν έχει εντοπιστεί, έφτασε στην οδό Κουμουνδούρου και πυροβόλησε διαγώνια από το απέναντι πεζοδρόμιο στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου. Ο ένοικος που βρισκόταν μέσα, μετά το αρχικό σοκ, βγήκε στο μπαλκόνι και διαπίστωσε πως υπήρχε τρύπα από σφαίρα στον εξωτερικό τοίχο, η οποία είχε διαπεράσει και τη μονάδα του κλιματιστικού.

Οι αστυνομικοί φτάνουν γρήγορα αλλά δεν προλαβαίνουν τον δράστη. Διαπιστώνουν πως σημάδια από τους πυροβολισμούς υπήρχαν σε όλα τα μπαλκόνια από τον 2ο μέχρι κι τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας.

Σε μια προσπάθεια να φτάσουν στην εξιχνίαση της επίθεσης, οι αστυνομικοί αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, αλλά και πληροφορίες για το προφίλ των ενοίκων.

Όπως έγινε γνωστό, στους ορόφους της πολυκατοικίας μένουν μεταξύ άλλων ένας αστυνομικός, ένας επιχειρηματίας και ένα ζευγάρι συνταξιούχων. Όλοι τους κατέθεσαν πως δεν είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν.

Οι πυροβολισμοί που ήρθαν δύο 24ωρα μετά τις ισάριθμες δολοφονικές επιθέσεις στα Σεπόλια και τη Βάρη, ξύπνησαν σε πολλούς εφιαλτικές μνήμες από τη μαφιόζικη εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ στην ίδια περιοχή, πριν από σχεδόν δύο μήνες.

Οι αστυνομικοί που το πρωί εντόπισαν ένα κάλυκα από εννιάρι όπλο, προσπαθούν να διαπιστώσουν την πορεία που ακολούθησε ο ένοπλος δράστης μέχρι να φτάσει στον στόχο του.

Το ευτύχημα από την πρωινή επίθεση, ήταν πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Σε ποιον έστελναν «μήνυμα» οι άγνωστοι

Μέχρι τώρα [17:00] οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που χειρίζονται την υπόθεση δεν έχουν καταλήξει για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Το σενάριο ότι κάποιος υπό την επήρεια αλκοόλ πυροβόλησε τυχαία την εν λόγω πολυκατοικία απομακρύνεται. Η απάντηση θεωρούν ότι βρίσκεται στους ενοίκους της πολυκατοικίας.

Έχει βρεθεί μόλις ένας κάλυκας, αλλά τρύπες στον 2ο, τον 3ο και τον 4ο όροφο του κτιρίου. Όλοι ανέφερεραν ότι δεν είχαν προβλήματα με κανένα, δηλώνουν τρομαγμένοι και θεωρούν ότι οι δράστες δεν είναι μόνο ένα άτομο.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 01/06/2021

Ελλάδα