Ελλάδα

Η απίστευτη οικολογική καταστροφή στα Γεράνεια όρη στα Eco Γεγονότα

29.05.2021 | 14:06

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του mega στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή όπου περισσότερα από 70.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη, είναι συγκλονιστικές.

Τα Eco Γεγονότα πήγαν στα καμμένα με τον Δασολόγο Λευτέρη Σταματόπουλο ο οποίος δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε όλοι μας για το τι θα φέρει η επόμενη ημέρα.

Το οδειπορικό μας ξεκίνησε από τον Σχίνο στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, με κατεύθυνση προς τους οικισμούς Μαυρολίμνη και Βαμβακιές.

Τα πλάνα μιλούν από μόνα τους…

«Από πληροφορίες, από εδώ ξεκίνησε η φωτιά, από καιγόμενα κλαριά. Λέγεται ότι κατά τις 17:00 κάποιος αφού κλάδεψε τις ελιές του, πήρε τα υπολείμματα και τους έβαλε φωτιά. Έμεινε στη φωτιά ως τις 19:00, την έσβησε ή νόμισε ότι έσβησε και έφυγε», λέει ο κ. Σταματόπουλος.

Το τι θα φέρει την επόμενη ημέρα; Ο κ. Σταματόπουλος αναφέρθηκε στον πιο επικίνδυνο χείμαρρο της περιοχής. «Επειδή όλη η υδρολογική λεκάνη είναι καμένη φοβούμαστε ότι θα είναι ανυπολόγιστες οι ζημιές Πρέπει να γίνουν κορμοφραγματα για να καθυστερήσουν το νερό. Ο μισός οικισμός από τις Βαμβακιές κινδυνεύει».

Videos & Απoσπάσματα από ECO ΓΕΓΟΝΟΤΑ - 29/05/2021

Ελλάδα