Πολιτική

Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για το «αντιευρωπαϊκό ρεύμα επί ΣΥΡΙΖΑ»

28.05.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η αναφορά του πρωθυπουργού για το αντιευρωπαϊκό ρεύμα που εκδηλώθηκε το 2015 κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού έγινε κατά τη διάρκεια του εορτασμού των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα

Με την ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή 40 χρόνια πριν στον ίδιο χώρο του Ζαππείου άρχισε η επετειακή εκδήλωση για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ και μετέπειτα ΕΕ.

Μετά το εισαγωγικό βίντεο της επετειακής εκδήλωσης να παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια παρουσιάζοντας όλους τους πρώην πρωθυπουργούς μεταξύ αυτών και τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε το λόγο και μπροστά σε κορυφαίους θεσμικούς εκπροσώπους της ΕΕ αναφέρθηκε στο 2015 με σαφείς αιχμές στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η φράση αυτή του Πρωθυπουργού πυροδότησε μείζονα πολιτική σύγκρουση. Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζοντάς του θράσος να μιλά με δσιχαστικό λόγο σαν κομματάρχης σε πολιτικό καφενείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα έβαλε τη ΝΔ στην πλευρά των προοδευτικών δυνάμεων που κράτησαν τότε τη χώρα στο ευρώ ταυτίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ με το φασισμό και την ακροδεξιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο βήμα της Βουλής έχοντας από κάτω μόνο την κοινοβουλευτική του ομάδα για να καταγγείλει την απουσία του κ. Μητσοτάκη από τη Βουλή καθώς όπως είπε για τρίτη Παρασκευή δεν του απαντά στην επίκαιρη ερώτησή του για την αναστολή εφαρμογής του νέου συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Το κλίμα πυροδότησε ακόμη περισσότερο και το πρωτοσέλιδο των Νέων σύμφωνα με το οποίο μπαίνει στο πάγο η πανεπιστημιακή αστυνομία για να διασφαλιστεί μεταξύ άλλων και η ειρήνη στα μεγάλα ιδρύματα της χώρας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/05/2021