Πολιτική

Κάλεσμα Μητσοτάκη σε Γερμανούς τουρίστες μέσω… Bild – Έρχεται το ψηφιακό πιστοποιητικό

27.05.2021 | 20:12

Το ψηφιακό πιστοποιητικό, που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών, παρουσιάζει αύριο, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Σαρλ Μισέλ και του Μαργαρίτη Σχοινά, ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους Γερμανούς στην γλώσσας τους, τούς καλεί να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στα ελληνικά νησιά μέσω της συνέντευξής του στην Bild και με φόντο τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Αύριο παρουσιάζεται το Πιστοποιητικό Covid που θα διευκολύνει τον κόσμο που θέλει πάλι να ταξιδέψει.

Θα έχει τις πληροφορίες που ήδη ζητά η Ελλάδα από τους επισκέπτες, δηλαδή αν έχουν εμβολιαστεί, πότε και με ποιο εμβόλιο, αν διαθέτουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ και αν έχουν αναρρώσει και πότε από κορωνοϊό.

Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο από 1η Ιουνίου, στην ΕΕ θα εφαρμοστεί από 1η Ιουλίου και η Αθήνα θα το χρησιμοποιήσει άμεσα με τις χώρες εκείνες εντός και Ευρώπης που είναι αντίστοιχα έτοιμες.

«Μπορώ να σας πω τώρα ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Επομένως σε ό,τι αφορά την high season, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι».

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μουσική και βραδινή διασκέδαση ξανά. Όχι πάντως, όπως ξεκαθάρισε, από αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Θα έχουμε και πάλι μουσική το καλοκαίρι και αναμένω επίσης πως το ωράριο κυκλοφορίας θα επεκταθεί. Επομένως θα έλεγα ότι κατά 90% θα είναι ένα κανονικό καλοκαίρι».

Ο πρωθυπουργός άνοιξε εκ νέου το θέμα του εμβολιασμού των εφήβων από τα 12 έτη, κίνηση την οποία σχεδιάζει ήδη και το Βερολίνο από την στιγμή που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανάψει το πράσινο φως.

Όσο για την περίοδο μετά την πανδημία, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός νέου μνημονίου με δανεισμό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν είμαστε το κατοικίδιο κανενός αλλά κάνουμε τις αλλαγές που εμείς αποφασίσαμε για το καλό της χώρας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/05/2021

Πολιτική