Πολιτική

Εφ΄ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλ. Τσίπρας

26.05.2021 | 20:32 Eνσωμάτωση

Κόντρα στους περιορισμούς που έχει επιβάλει η Βουλή η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο κόμμα που συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρά πυρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας για επιβολή καθεστώτος και για εργαλειοποίηση της πανδημίας.

Παραφράζοντας μάλιστα τη φράση του Ηλία Ηλιού δεσμεύτηκε οτι θα ταράξει την κυβέρνηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. «Σε ότι όμως μας αφορά, ανοχή σε αυτό το ιδιότυπο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα δε θα συνεχίσουμε να δείχνουμε. Θα τους ταράξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο Και θα είμαστε και οι 86 βουλευτές σε καθημερινή βάση παρόντες» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ξεπληρώνει γραμμάτια και εκτελεί συμβόλαια της ολιγαρχίας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας παρέχοντας στήριξη στον Νίκο Παππά και στα στελέχη του που υφίστανται «δολοφονία χαρακτήρα» όπως είπε.

«Αυτά τα συμβόλαια όμως εμείς δεν πρόκειται να το υπογράψουμε. Όσο κι αν μας πολεμούν τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας. Όσο κι αν προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα τείχος απογοήτευσης στην κοινωνία -ότι τίποτε δεν γίνεται. Όσες συκοφαντικές επιθέσεις, δολοφονίες χαρακτήρα, προανακριτικές παρωδίες και ειδικά δικαστήρια, κι αν στήσουν» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, κάλεσε σε συστράτευση όλα τα στελέχη μπροστά στις δύσκολες μάχες όπως είναι το εργασιακό και έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος ότι το νέο κοινωνικό συμβόλαιο πρέπει να το υπηρετήσουν όλοι μαζί. «Χρειάζεται ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Που μαζί θα το γράψουμε. Και μαζί θα το γράψουμε με τους πολλούς και μαζί θα το υπογράψουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για σύγκρουση δυο κόσμων, του αύριο με το χτες και οτι ο κόσμος της εργασίας και της παραγωγής δεν θα υπογράψει ανακωχή με το χτες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/05/2021