Ελλάδα

Αναστάτωση σε λύκειο λόγω καθηγητή που αρνείται να φορέσει μάσκα μέσα στην τάξη

26.05.2021 | 17:49 Eνσωμάτωση

Οι μαθητές τμήματος της Β' Λυκείου ενός σχολείου στα νότια προάστια της Αττικής μόλις σχόλασαν. Σήμερα όμως, παρ’ ότι ήταν όλοι παρόντες στο μάθημα της Φυσικής, πήραν… απουσία.

Όπως καταγγέλλουν αποκλειστικά στη κάμερα του LIVE NEWS, είναι η πολλοστή φορά που ο καθηγητής τους αρνήθηκε να φορέσει τη μάσκα του και όταν οι μαθητές του αρνήθηκαν και εκείνοι με τη σειρά τους να μπουν, υπό αυτές τις προϋποθέσεις, στη τάξη του, εκείνος τους τιμώρησε ως… απόντες!

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του LIVE NEWS και τις καταγγελίες των μαθητών αλλά και των κηδεμόνων τους, το σημερινό επεισόδιο δεν είναι το πρώτο που έχει συμβεί με τον συγκεκριμένο καθηγητή, ο οποίος, με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο, αρνείται να συμμορφωθεί με τις οδηγίες που εφαρμόζονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά του κορωνοϊού.

To LIVE NEWS, έχει στη διάθεσή του και σας παρουσιάζει mail στο οποίο αποστολέας είναι ο συγκεκριμένος καθηγητής Φυσικής και φέρεται να έχει στείλει προσωπικά σε μαθητή του. Το κείμενο αναφέρεται στα test ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού, υπό το πρίσμα των… συνομωσιολόγων.

«Το self test που υποχρεώνουν καθηγητές και μαθητές να κάνουν για να γίνουν δεκτοί στα σχολεία, συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης. Στις οδηγίες χρήσης αναγράφονται τα εξής: «Το τεστ χρησιμεύει στην ανίχνευση αντιγόνων σε ατομα για τα οποία υφίστανται υποψία της ασθένειας». Από πότε υποψιάζονται το σύνολο των μαθητών και δασκάλων ότι μπορεί να είναι ασθενείς ώστε να τους υποχρεώνουν στο τεστ;» ανέφερε.

Μάλιστα, στο mail αυτό φαίνεται, ότι τα σημεία τα οποία ο δάσκαλος κρίνει ότι είναι σημαντικά και ο μαθητής οφείλει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή, είναι τονισμένα με διαφορετικό χρώμα.

Σε άλλο σημείο του mail αναφέρεται: «Η συσκευασία περιέχει στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν δερματική αντίδραση, σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό».

Και λίγο πιο κάτω υπάρχει η σημείωση ότι: «Η συσκευασία του τεστ δεν επιτρέπεται να καταλήξει στο περιβάλλον (σκουπίδια)», με το συμπέρασμα ότι: «Δηλαδή είναι τόσο επικίνδυνη, ικανή να μολύνει και τα σκουπίδια ακόμα».

Ένα mail που εστάλει, σύμφωνα με τους μαθητές, ως ενημερωτικό και φυσικά, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από γονείς αλλά και παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LIVE NEWS, τόσο η λυκειάρχης του σχολείου, ο σύλλογος γονέων αλλά και ο δήμος είναι ενήμεροι για τη στάση του καθηγητή και διαβεβαιώνουν ότι έχουν πράξει ως οφείλουν.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 26/05/2021