Πολιτική

Στην Ελλάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου – «Αναζητούνται» μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

26.05.2021 | 18:30

Στις 31 Μαΐου είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα βρεθεί στην Ελλάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως ανακοίνωσε η Τουρκία, με πιθανό τόπο συνάντησης με την ελληνική αντιπροσωπεία τα Χανιά.

Σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο 4ος γύρος των συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν στόχο τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο.

Στο τραπέζι μπαίνουν:

  • Η ανοικτή γραμμή μεταξύ των Αρχηγείων Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα και το Εσκί Σεχίρ για αποφυγή σοβαρής εμπλοκής στον αέρα
  • Η τήρηση μορατόριουμ στις στρατιωτικές δραστηριότητες κατά τις εθνικές επετείους και τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές
  • Η επίλυση, σε επίπεδο διοικητών, ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν στις παραμεθόριες περιοχές

 

Πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη – Τσαβούσογλου

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως έχει όλη την καλή διάθεση να συναντηθεί μαζί του, όπως συναντήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Νίκο Δένδια κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας YeniSafak, ρίχνει λάδι στην φωτιά λέγοντας πως ο Τσαβούσογλου θα θέσει ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη και προστασίας των δικαιωμάτων της από τις ελληνικές Αρχές.

Θα είναι μία κίνηση αντιπερισπασμού, την ώρα που ο Ερντογάν σφυροκοπείται από δηλώσεις του διαβόητου Σεντάτ Πεκέρ;

Ο Τούρκος αρχιμαφιόζος εκφράζει τα παράπονά του για τον Σοϊλού, που τον χαρακτήρισε «κάθαρμα» αν και εκείνος του είχε βάλει, όπως λέει, πλάτες. Ο Ερντογάν από την άλλη καλύπτει τον υπουργό του με νύχια και με δόντια.

Στο πλευρό του Σοϊλού σπεύδουν όλοι σα να υπάρχει μια αόρατη εντολή.

Όσο για τον ίδιο τον Σοϊλού σε τηλεοπτική του συνέντευξη βλέπει πίσω από τις καταγγελίες του μαφιόζου πολιτικούς λόγους που θέλουν να πλήξουν τον Ερντογάν.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, η οικονομία βυθίζεται και άλλο και ο Ερντογάν, μετά τον κεντρικό τραπεζίτη Νατζί Αγμπάλ, καρατόμησε και τον υποδιοικητή της Κεντρικής τράπεζας.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 26/05/2021

Πολιτική