Ελλάδα

Ένας χρόνος μετά την φρικτή επίθεση με βιτριόλι

23.05.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς της Ιωάννας, την ώρα που η κατηγορούμενη παραμένει στις φυλακές.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνεχίζει να βιώνει ατέλειωτους πόνους αλλά και το γολγοθά των χειρουργείων. Η κατηγορούμενη ήρεμη και ψύχραιμη παραμένει στις φυλακές της Θήβας και το μόνο που φοβάται πλέον είναι να μην δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης» σημείωσε η 36χρονη κατηγορούμενη.

Ανθρωποκτόνος δόλος

Η πυκνότητα και η ποσότητα του καυστικού υγρού θα μπορούσε να την είχε σκοτώσει. Σύμφωνα με το βούλευμα το αριστερό αυτί της Ιωάννας κάηκε. Έχασε την αριστερή πλευρά του προσώπου της και το μάτι της. Τα εγκαύματα κατέκαψαν τη μύτη και το λαιμό της.

Ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης είναι κατηγορηματικός. Απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. «Επικαλέστηκε δε ότι σκοπός της ήταν μόνον η πρόκληση σωματικών βλαβών στην παθούσα και όχι η φόνευσή της… Ο ισχυρισμός της αυτός είναι παντελώς αβάσιμος και έωλος…» σημείωσε.

Προμελετημένο έγκλημα

Μέσα από το δικαστικό έγγραφο ξεδιπλώνεται βήμα βήμα το εφιαλτικό σκηνικό που έστησε η κατηγορούμενη. Η 36χρονη δύο ημέρες πριν επιτεθεί στην άτυχη Ιωάννα προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό από φυτώριο στην Καλλιθέα αρκετά κοντά στην εργασία της Ιωάννας.

«Είναι ένα έγκλημα που σχεδιάστηκε με ευκολία μεθοδικότητα και ψυχρότητα. Έστησε ενέδρα για να αιφνιδιάσει το ανύποπτο θύμα και την εξαυτού αδυναμία του τελευταίου να υπερασπιστεί τον εαυτό του» αναφέρει ο εισαγγελέας.

Στο βούλευμα του ο είσαγγελέας αναφέρει δέκα λόγους για τους οποίους θα πρέπει να παραταθεί η προφυλάκιση της κατηγορούμενης για ένα εξάμηνο ακόμα, δηλαδή μετά τις 11 Μαΐου του 2021.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/05/2021