Πολιτισμός

«Άλωσε» τη φετινή Eurovision η Ιταλία

23.05.2021 | 21:12 Eνσωμάτωση

Το εκκεντρικό πανκ ροκ συγκρότημα «Μόνεσκιν» άγγιξε την νεολαία της Eurovision με το δυναμικό hard rock κομμάτι τους «Zitti e Buoni». 

Ένα κομμάτι – μανιφέστο που μέσα από τους στίχους του ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου.

Τις τρεις πρώτες θέσεις κατάφεραν να κατακτήσουν μη αγγλόφωνα τραγούδια: Το γαλλικό «Voilà», που αποδόθηκε συγκινητικά από την Barbara Pravi και το «Tout l’ Univers» της Ελβετίας με τον Gjon’s Tears ο οποίος αναδείχτηκε πρώτος στην την ψηφοφορία των επιτροπών.

Η Ελλάδα με τη Στεφανία και το «Last Dance» βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα. Πήρε 12 βαθμούς από Κύπρο και Γαλλία, ενώ οι τηλεθεατές της έδωσαν 79 βαθμούς.

Αξιοπρεπέσταστατη η παρουσία της Έλενας Τσαγκρινού με το «El Diablo που βρέθηκε στην 16η θέση.

Έλαμψε η Παπαρίζου

Στο Ρότερνταμ εμφανίστηκε και η Έλενα Παπαρίζου. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια που έφερε τη μοναδική πρωτιά στην Ελλάδα -πριν από 16 χρόνια στη Eurovision- τραγούδησε το «Νumber One» που της έδωσε το βραβείο.

Η Παπαρίζου επιλέχθηκε ανάμεσα στους πέντε πιο εμβληματικούς νικητές προηγούμενων ετών του «Rock The Roof», μιας θεαματικής δράσης, που στήθηκε αποκλειστικά και μόνο για τον μεγάλο τελικό, και απέδειξε ότι για άλλη μία φορά πόσο δίκαια είχε κερδίσει.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/05/2021