Ελλάδα

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες σε Κορινθία και Μέγαρα: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες – Εικόνες καταστροφής

21.05.2021 | 13:10

Στάχτη έγιναν περισσότερα από 40.000 στρέμματα δάσους από την πυρκαγιά που συνεχίζει να κατακαίει στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, του Αλεποχωρίου και των υπόλοιπων σημείων που βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Αττικής με την Κορινθία. Όλο το βράδυ οι πυροσβέστες έδιναν σκληρή μάχη προκειμένου να αποτρέψουν τις φλόγες να φτάσουν στα σπίτια. Το Mega από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς και κατέγραψε το βράδυ συγκλονιστικές εικόνες.

Εφιαλτική νύχτα σε Κορινθία και Μέγαρα. Περιπολικά της αστυνομίας ξανά και ξανά έδιναν το μήνυμα στους πολίτες ότι κινδυνεύουν.

Η φωτιά όλη τη νύχτα μαινόταν ανεξέλεγκτη. Οι κάτοικοι ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν βλέποντας τις τεράστιες φλόγες να κατακαίνε τις περιουσίες τους.

Τα πύρινα μέτωπα ήταν αμέτρητα. Κατά τη διάρκεια της δόθηκε μεγάλη μάχη σε πολλούς οικισμούς.

Στο σημείο επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς επίσης και όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα. Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Η φωτιά έφτασε μια ανάσα από τα Μέγαρα. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι που άγγιξαν ακόμη και τα 8 μποφόρ. Οι καταστροφές σε σπίτια, αμέτρητες.

Ολοσχερή καταστροφή υπέστη και το σπίτι της Μπέσσυς Αργυράκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις έχουν γίνει στάχτη 40 χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες – Εικόνες καταστροφής

Το Mega βρέθηκε στο Σχίνο και τη Μαυρολίμνη καταγράφοντας την κατάσταση σήμερα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, ενώ η ένταση των ανέμων είναι πιο χαμηλή σήμερα, κάτι που επιτρέπει στα εναέρια μέσα να προχωρούν σε στοχευμένες ρίψεις νερού.

Μέχρι τώρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες από το Αλεποχώρι έως το Σχίνο, ενώ στο Σχίνο κάποια σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς, και σε άλλα οι ζημιές είναι μεγάλες.

Στη Μαυρολίμνη κάτοικοι και πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Στην περιοχή κάηκαν σπίτια, ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Μέχρι στιγμής έχουν καεί περισσότερα από 40.000 στρέμματα, ενώ όλα τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/05/2021

Ελλάδα