Ελλάδα

Χαμηλό εμβολιαστικό ενδιαφέρον σε νησιά με υψηλή επισκεψιμότητα τουριστών

18.05.2021 | 20:03

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, αναμένουν οι επιστήμονες, με τις τουριστικές περιοχές και ειδικότερα, εκείνες στις οποίες υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη να θεωρούνται πιο ευάλωτες.

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» που αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ωστόσο, σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λέσβο, Λήμνο και Σάμο, τα διαθέσιμα ραντεβού φαίνεται να λιμνάζουν.

Πάνω από 80% είναι η κάλυψη των διαθέσιμων ραντεβού σε Λευκάδα, Κάλυμνο, Θάσο και Σύρο, ενώ σε Σαλαμίνα, Κω, Πάρο, Ρόδο, Μύκονο, Νάξο, Χίο, Αίγινα, Σαντορίνη και Κέρκυρα, η συμμετοχή φτάνει το 100%.

«Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε τώρα που ανοίγουμε, πρέπει να κρατήσουμε την καλή εικόνα των νησιών μας, γιατί αν πρασινίσουν τα νησιά θα δουλέψουν πολλές οικογένειες» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας – Ιθάκης Σταύρος Τραυλός.

Επιδημιολογικές εξάρσεις σε νησιά

 

Το τελευταίο διάστημα σε πολλά νησιά καταγράφονται επιδημιολογικές εξάρσεις: Ικαρία, Πάτμος, Νάξος, Κάρπαθος, Σκιάθος και Κέρκυρα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.

Η Κάλυμνος τελεί για δεύτερη εβδομάδα σε σκληρό lockdown, με απαγόρευση κυκλοφορίας για τους κατοίκους, κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και των υπηρεσιών την περιοχής. Το ίδιο μοντέλο δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και αλλού σε περίπτωση υποτροπής.

Εφόσον δεν υπάρξουν εκπλήξεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού, μετά τις 15 Ιουνίου, οι αρχές αναμένουν απότομη μείωση των κρουσμάτων στη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/05/2021

Ελλάδα