Πολιτική

Νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα που «καίνε» Παππά

18.05.2021 | 20:35

Αποκαλυπτική ήταν και η σημερινή κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, που δημοσιοποίησε το περιεχόμενο μηνυμάτων που είχε ανταλλάξει με τον Νίκο Παππά.

Ο άλλοτε κόκκινος εργολάβος όχι μόνο επέμεινε ότι ήταν ο μπροστινός για το ΣΥΡΙΖΑ channel αλλά σήμερα αποκάλυψε στην προανακριτική επιτροπή Παππά ότι εκβιάστηκε από την κορυφή της ηγεσίας για να στηθούν φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Η επιτροπή μετατράπηκε σε αρένα όταν ο Παύλος Πολάκης έφτασε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κόκκινο εργολάβο για του δείξει την εγγυητική της Τράπεζας Αττικής ύψους 8 εκατ. ευρώ και με την οποία έλαβε μέρος στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε τελικά μέρος των μηνυμάτων που αντάλλασσε με τον Νίκο Παππά και από τα οποία προκύπτει οτι το ραντεβού με τον Σάμερ Χούρι έγινε υπο τις οδηγίες του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς καταθέτει μήνυση στον πρόεδρο της Επιτροπής γιατί όπως κατήγγειλε διαγράφηκαν από τα πρακτικά τα όσα επικαλέστηκε ο κ. Καλογρίτσας στην πρώτη κατάθεσή του αναφορικά με τα επίμαχα γραπτά μηνύματα. Κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κ. Κελέτσης επικαλούμενος όμως τον κανονισμό της Βουλής.

«Δεν υπήρχε δικαίωμα ερωτήσεων. Όσοι ρωτούσαν το έκαναν αυθαίρετα, πετάγονταν. Εγώ έδωσα εντολή να διαγραφούν» τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ενδείξεις σωρείας αδικημάτων με το μεν Χρήστο Καλογρίτσα να μιλά για δανεισμό των 3.000.000 ευρώ της εγγύησης για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και ο γιος του Ιωάννης να έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση από τον Ιούλιο του 2016 ότι δεν δανείστηκε τα χρήματα της εγγύησης.

«Όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν σωρεία ποινικών ευθυνών» υπογράμμισε ο συνήγορος του Νίκου Παππά, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

Μετά και τη μήνυση του Νίκου Παππά ο πρόεδρος της προανακριτικής δήλωσε ότι η μαγνητοφώνηση της επιτροπής θα είναι στη διάθεση των μελών της προανακριτικής.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/05/2021

Πολιτική