Ελλάδα

Σχολεία: Με SMS θα μάθουν οι υποψήφιοι βαθμολογία & σχολή από τις Πανελλήνιες

18.05.2021 | 20:21

Τέλος οι ουρές μπροστά από τους πίνακες με τις βαθμολογίες των πανελλαδικών καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τους βαθμούς τους με SMS στο κινητό.

Οι μαθητές θα λάβουν στο κινητό τους μήνυμα που θα λέει τον βαθμό αλλά και το τμήμα/ σχολή στο οποίο έχουν περάσει.

Όσοι μαθητές αρρωστήσουν και χάσουν τις εξετάσεις του Ιουνίου θα μπορούν να δώσουν κανονικά τις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου, ενώ μένει να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους υπόλοιπους μαθητές που θα έχουν έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όσον αφορά τα self-tests για μαθητές και καθηγητές σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, γονείς και εκπαιδευτικοί θα πάρουν 2 τεστ για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Από αύριο Τετάρτη 19/5 έως και το Σάββατο 22/5 (κατά τις εργάσιμες ώρες, πλην διακυντερεύσεων και διημερεύσεων) θα γίνεται η προμήθεια από τα φαρμακεία των self-tests για μαθητές, εκπαιδευτικούς και για διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Σε αυτή τη φάση μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προμηθευτούν δύο self-tests από τα φαρμακεία. Τα δύο αυτά τεστ θα είναι για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ένα δηλαδή για την ερχόμενη και ένα για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νέα οδηγία, από την περασμένη Δευτέρα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα, για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/05/2021

Ελλάδα