Πολιτική

Ο «σούπερ μάρτυρας» Καλογρίτσας και η φαρμακευτική κάνναβη: Κόντρα Ρουσόπουλου – Μπαλάφα στο MEGA

18.05.2021 | 09:42

Κόντρα για την υπόθεση Καλογρίτσα, ο οποίος στην χθεσινή του κατάθεση στην Προανακριτική δήλωσε ότι ήταν «μπροστινός» του ΣΥΡΙΖΑ και ότι του ζητήθηκε να φτιάξει κανάλι που θα υποστηρίζει την Κουμουνδούρου, είχαν οι βουλευτές Θεόδωρος Ρουσόπουλος (ΝΔ) και Γιάννης Μπαλάφας (ΣΥΡΙΖΑ).

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να φτιάξει ένα τηλεοπτικό πλαίσιο υπέρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ήθελε να ορίσει το τοπίο. Είχαν μια λογική εκδικητική για να περάσει ένα πολιτικό τοπίο στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία, ότι και αν πει κανένας, έχουν ένα πολύ μεγάλο βαθμός ανεξαρτησίας» σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Για «φιάσκο» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Γιάννης Μπαλάφας. «Ο σούπερ μάρτυρας κ. Καλογρίτσας ανέβαλε δύο φορές την παρουσία του στην επιτροπή ισχυριζόμενος ότι τον πόναγε το χέρι του. Χθες όταν στριμώχτηκε στην συζήτηση, αποχώρησε, δηλώνοντας ότι νιώθει αδιαθεσία.Αν έχει τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας ο άνθρωπος, πιθανόν είναι ακατάλληλος για μάρτυρας».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε αν ο Καλογρίτσας είχε σχέσεις με τον Παππά. «Και προφανώς δεν υπήρχαν σχέσεις» πρόσθεσε.

Επιτέθηκε, δε, στη ΝΔ για το θέμα. «Ο κ. Καλογρίτσας ήταν κολλητός, φίλος και συνεργάτης σε επαγγελματικά ζητήματα, με τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, τον Τάκη Θεοδωρικάκο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ» εκτίμησε ο κ. Μπαλάφας, «προσπάθησε να βάλει τάξει στο τηλεοπτικό τοπίο. Τα κανάλια να πληρώνουν τη δημόσια συχνότητα που αξιοποιούσαν χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Και τα κανάλια του το φυλάξανε».

«Καραμέλα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πλήρωναν τα κανάλια. Πλήρωναν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ως τέλος συχνότητας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν πλήρωναν λέει ψέματα» αντέτεινε ο κ. Ρουσόπουλος.

Φαρμακευτική κάνναβη
Αναφορικά με την περίπτωση για την φαρμακευτική κάνναβη, ο κ. Μπαλάφας έκανε λόγο για «ξεφτίλισμα» Γεωργιάδη και κυβέρνησης.

«Όταν ήταν αντιπολίτευση η ΝΔ και είχαμε φέρει την επένδυση για την κάνναβη, ο κ. Γεωργιάδης και πολλοί άλλοι βουλευτές της ΝΔ, εν γνώσει τους έλεγαν ψέματα, και μιλάγανε για μπάφους και χασίσια. Λάθη μπορεί να κάνουμε όλοι. Εδώ δεν είναι λάθος, ήταν συνειδητό ψέμα» σημείωσε.

«Το να έρχεται ένας υπουργός και να λέει έκανα λάθος και συμφωνώ τώρα με αυτό δεν το βρίσκω τόσο τραγικός όσο αυτά τα λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μνημόνια και τις αυταπάτες» απάντησε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 18/05/2021

Πολιτική