Ελλάδα

Επιστροφή στην κανονικότητα με μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας

18.05.2021 | 19:57 Eνσωμάτωση

Άρση καραντίνας πριν από ένα χρόνο vs Άρση καραντίνας σήμερα: Η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη και οι οδηγοί επαναλαμβάνουν την κίνηση στο κιβώτιο ταχυτήτων: πρώτη, νεκρά.

Το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής έβγαλε στους… δρόμους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, αφού αυτή τη φορά, απελευθερώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα όλες οι καθημερινές μας δραστηριότητες.

«Άνοιξαν τα σχολεία, ελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις, άνοιξε και ο τουρισμός, σχεδόν ταυτόχρονα. Έτσι, η κίνηση είναι πολύ αυξημένη σε σχέση με το 2020, ίσως και σε σχέση με το 2019» σημείωσε ο σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Κίμωνας Λογοθέτης.

Η κίνηση των αυτοκινήτων σε κεντρικές λεωφόρους της πρωτεύουσας εκτινάχθηκε. Στη Λεωφόρο Κηφισίας αυξήθηκε 54%, στη Λεωφόρο Αθηνών 34%, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 28%, στη Λεωφόρο Β. Σοφίας 22%.

Στη Βασ. Σοφίας, τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτόν. Τα φανάρια ανάβουν και σβήνουν αλλά οι οδηγοί μένουν στο ίδιο σημείο.

«Φωτιά» στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας

Στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της περιφέρειας Αττικής, οι κάμερας έχουν πάρει… «φωτιά».

Η πρόβλεψη είναι ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο στους δρόμους της πρωτεύουσας, τις επόμενες ημέρες.

«Θα έχουμε περισσότερη εισροή τουρισμού, οπότε θα έχουμε περισσότερα τουριστικά λεωφορεία. Αν έχουν τον τουρισμό σε κανονική ροή θα κυκλοφορούν 1.800 τουριστικά λεωφορεία με μεγάλο όγκο στην Αττική» πρόσθεσε ο κ. Λογοθέτης.

Υπομονή, λοιπόν…. αφού η κανονικότητα την οποία τόσο απαιτούσαν οι κάτοικοι των πόλεων, φέρνει όχι μόνο όσα μας έλειψαν αλλά και όσα πάντοτε μας ταλαιπωρούσαν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/05/2021