Υγεία

Κρήτη: Και δεύτερος θρόμβος για τον 35χρονο που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

17.05.2021 | 16:54

«Καλησπέρα κύριε Ευαγγελάτο, σήμερα είμαι καλά».

Ούτε 1 εβδομάδα δεν πέρασε από τότε που ο 35χρονος Αλέξανδρος δήλωνε ανακουφισμένος στο LIVE NEWS μετά το πολύωρο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε για ν’ αφαιρέσει θρόμβωση στο αριστερό πόδι.

«Υπάρχει συσχέτιση του εμβολίου με το συμβάν και είμαστε πεπεισμένοι 99,9%».

Μέσα σε 6 ημέρες, ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης εμφανίζει νέα θρόμβωση, αυτή τη φορά στις καρωτίδες, και υποβάλλεται για δεύτερη φορά σε επέμβαση.

«Πάνω που είπα ότι το ξεπεράσαμε ότι άρχισε κι έστρωνε το πόδι γιατί το πατούσα, έκανα τον περίπατο μου. Έτυχε αυτό».

«Είναι τραγικό. Περάσαμε δύσκολες ώρες πρώτα εκείνος και μετά εμείς», λέει ο πατέρας του 35χρονου.

Σε μια εξέταση ρουτίνας, οι θεράποντες γιατροί εντόπισαν τη νέα θρόμβωση, η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν ακόμα πιο επικίνδυνη.

«Το δεύτερο συμβάν ήταν και πιο επικίνδυνο δηλαδή όταν με ενημέρωνε ο γιατρός ‘ξέρεις τι θα σε βάλουμε τώρα (χειρουργείο) γιατί μπορεί να πάθεις εγκεφαλικό’ σου έρχεται κεραμίδα».

To χρονικό

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ο Αλέξανδρος Μεταξάκης κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca.

11 ημέρες μετά κι εντελώς αναπάντεχα, νεκρώνει το αριστερό του πόδι. Θρόμβωση διέγνωσαν οι γιατροί, ετοιμάζοντας τον άμεσα για χειρουργείο.

«Πρώτα σώθηκε ο άνθρωπος, μετά το πόδι μετά και τη δεύτερη φορά στάθηκε τυχερός ελπίζω να μην χρειαστεί και 3η φορά», σημειώνει ο πατέρας του.

Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία ωστόσο 5 ημέρες αργότερα σε τυχαία εξέταση εντοπίζεται και νέος θρόμβος.

«Τίποτα απολύτως. Σ’ έναν έλεγχο ρουτίνας τον βρήκαμε. Δηλαδή αν είχα πάρει εξιτήριο και ήμουν σπίτι μου δεν θα το είχα καταλάβει καν».

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, μιλώντας στο LIVE NEWS, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι θρομβώσεις του 35χρονου να συνδέονται άμεσα με το εμβόλιο.

«Εάν έχει σχέση με το εμβόλιο αυτό πιθανότατα να είναι ένα από τα εξαιρετικά σπάνια περιστατικά και μάλιστα διπλής θρόμβωσης, μία στην μοιραία αρτηρία και μια στην καρωτίδα», λέει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης.

«Τα δύο περιστατικά πρέπει να είναι της ίδιας αιτολογίας», σημειώνει ο διοικητής του νοσοκομείου, ωστόσο υπογραμμίζει πως ο έλεγχος συνεχίζεται. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει κάποιο ανάλογο περιστατικό στη βιβλιογραφία».

«Μπορεί να είναι και κάτι που προϋπήρχε, μπορεί να είναι κόμματι από το πρώτο θρόμβο. Έχει παρθεί το δείγμα, θα εξεταστεί και θα ενημερωθούμε. Είναι ξεκάθαρο ότι οφείλεται στο AstraZeneca».

O Αλέξανδρος παραμένει προληπτικά στο νοσοκομείο έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο, σημειώνοντας ότι, όπως του είπαν οι γιατροί, δεν προβλέπεται να πάθει και τρίτη θρόμβωση.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 17/05/2021

Υγεία