Ελλάδα

Κορωνοϊός: Προβληματίζει η χαλάρωση των πολιτών – Φωνές χαράς σε παιδικούς σταθμούς

17.05.2021 | 16:40

Οι εικόνες συνωστισμού που βλέπουμε καθημερινά μετά τη χαλάρωση των περιορισμών προβληματίζουν, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όπως και ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για τη χαλάρωση που παρατηρείται, ειδικά τα σαββατοκύριακα.

Εικόνες χαράς στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς με τα μικρά παιδιά να επιστρέφουν στους φίλους τους και τους εκπαιδευτικούς να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας με θερμομέτρηση.

Ανακουφισμένοι και οι γονείς, που επιτέλους μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους χωρίς το άγχος των παιδιών.

Οι παιδικοί σταθμοί άνοιξαν χωρίς μάσκες και τεστ για τα παιδιά, αλλά με αυστηρό πρωτόκολλο για τους εκπαιδευτικούς.

Στην περίπτωση που υπάρχει συστεγασμένο νηπιαγωγείο, τότε γίνονται και στα παιδιά των σταθμών τεστ.

Έρχεται το ολικό άνοιγμα των φροντιστηρίων

 

Tο άνοιγμα των φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες με τους ειδικούς.

Η επιστροφή στην κανονικότητα με τα σελφ τεστ όμως δε γίνεται χωρίς προβλήματα, αφού τα ψευδώς θετικά τεστ εξακολουθούν να ταλαιπωρούν πολύ κόσμο ενώ στα φαρμακεία πάνε και αγοράζουν πολίτες τεστ από την τσέπη τους είτε για να κάνουν δεύτερο είτε γιατί ακόμα η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει για αυτούς.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, αν υπάρχει πλήρης αδυναμία εκτύπωσης, η δυνατότητα που δίνεται είναι και με χειρόγραφη βεβαίωση η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία του μαθητή.

Κακή η εικόνα στα εστιατόρια

 

Την ίδια ώρα στην αγορά, παρά την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων, οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση δείχνουν απογοητευμένοι.

Η κίνηση ειδικά τις καθημερινές σε καμία περίπτωση δεν είναι η αναμενόμενη.

Από την Παρασκευή 21/5 επαναλειτουργούν με πληρότητα 75% τα θερινά σινεμά, ενώ στις 28 Μαΐου επαναλειτουργούν σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50% και καθήμενους τα ζωντανά θεάματα και οι συναυλίες.

Τέλος του μήνα θα ανοίξουν και τα γυμναστήρια για όλους, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η απόφαση των επιστημόνων ώστε δώσουν το πράσινο φως και στο να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση.

Εισαγγελική παραγγελία για το πάρτι στο ΑΠΘ

 

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε πάρτι που στήθηκε έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.
Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στον χώρο όπου πραγματοποιείτο οργανωμένο πάρτι, με μουσική και DJ.

Οι εικόνες θυμίζουν, συναυλία, σε εποχές προ-κορωνοϊού. Οι συμμετέχοντες είχαν κατακλύσει τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ τόσο μπροστά στην είσοδο, όσο και στον υπόλοιπο χώρο.

Με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίζουν κοσμοσυρροή παρά τα ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν τελούνται αξιόποινες πράξεις.

Την έρευνα καλείται να διενεργήσει η αστυνομία.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 17/05/2021

Ελλάδα