Κόσμος

Λωρίδα της Γάζας: Βαρύ το φορτίο αίματος των αμάχων σε Ισραήλ & Γάζα – Διεθνής έκκληση για κατάπαυση του πυρός

16.05.2021 | 20:35

Βαρύ είναι το φορτίο αίματος που πληρώνουν οι άμαχοι τόσο σε Ισραήλ όσο και στη Γάζα.

Η μικρή Παλαιστίνια ανασύρεται τραυματισμένη από τα ερείπια του σπιτιού της. Τους πανηγυρισμούς για τη σωτηρία της θα διαδεχθεί σύντομα η φρίκη. Από τα χαλάσματα βγάζουν νεκρά τα αδέλφια, τη μητέρα, τα ξαδέλφια της.

Παιδιά είναι 8 από τα 40 θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα το τελευταίο 24ωρο. Παιδιά είναι 52 από τους συνολικά 190 νεκρούς Παλαιστίνιους.

Στην ισραηλινή πλευρά, παιδιά είναι 2 από τους 10 νεκρούς από τους πυραύλους της Χαμάς. Το Ισραήλ σφυροκοπά και με το πυροβολικό του την στενή λωρίδα της γης όπου ζουν δυο εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ διαπιστώνει τώρα ότι έχει αυξηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα της Χαμάς σε σχέση με προηγούμενες συγκρούσεις καθώς από τη Γάζα έχουν εκτοξευθεί πάνω από 3.000 ρουκέτες σε μια εβδομάδα.

Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί να παρουσιάσει ως νόμιμο στρατιωτικό στόχο το κτίριο με τα γραφεία του αμερικανικού πρακτορείου Ασόσιειτεντ Πρες και του αραβικού Αλ Τζαζίρα που ισοπέδωσε χθες με πυραύλους.

Από όλο τον εξοπλισμό, οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί πρόλαβαν να σώσουν μόνο μερικές κάμερες πριν εκπνεύσει η προθεσμία που τους δόθηκε για να εγκαταλείψουν το κτίριο. Και καταγγέλλουν το Ισραήλ για φίμωση.

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός

Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, επισημαίνοντας τον κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Όμως, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν. Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χαμάς για τις μεγάλες απώλειες αμάχων λέγοντας ότι τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες.

ΙΧ έπεσε πάνω σε τέσσερις Ισραηλινούς αστυνομικούς

ΙΧ έπεσε πάνω σε μπλόκο της ισραηλινής αστυνομίας στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Εξι αστυνομικοί τραυματισθηκαν, συνάδελφοί τους άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τον οδηγό.

Η αστυνομάι εκτιμά ότι πρόκειται για επίθεση, από αυτη τη συνοικία εξάλλου ξεκίνησε με την προσπάθεια εποικισμού, αυτό που εξελίχθηκε στην πολεμική σύγκρουση της Γάζας

Κατέρρευσε εξέδρα σε συναγωγή εποίκων, δεκάδες τραυματίες 

Επίσης, πριν από λίγο κατέρρευσε εξέδρα σε συναγωγή εποίκων στη Δυτική Όχθη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι, τουλάχιστον τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Συνέβη στο Γκιβάτ Ζεέβ, βόρεια της Ιερουσαλήμ.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/05/2021

Κόσμος