Ελλάδα

Γιάννης Λαγός: Το πρώτο βράδυ στις φυλακές για το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής

16.05.2021 | 20:32 Eνσωμάτωση

Με άναρθρες κραυγές για τις αξίες που δήθεν πρεσβεύει, «στόλισε» ο Γιάννης Λαγός την κακοπαιγμένη παράσταση που έδωσε έξω από το γραφείο του Εισαγγελέα, ο οποίος δεν έκανε δεκτό το αίτημα του να πάει στις φυλακές Κορυδαλλού και τον έστειλε στον Δομοκό.

«Υποταγή δεν δηλώνω ποτέ, μόνο θα πολεμώ αυτό το σύστημα. Μόνο θα το πολεμώ».

Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες που έκανε για να γλιτώσει, ο Λαγός μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού όπου βρίσκονται άλλοι 690 κρατούμενοι.

Μεταξύ τους και η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής που, όπως ο Λαγός, έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το πρώτο βράδυ στο κελί

Ο Λαγός πέρασε το πρώτο του βράδυ στην απομόνωση στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού. Αμέσως μετά την άφιξή του στον Δομοκό υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ και οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο όπου δεν είχε επαφές με άλλα άτομα, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Στο ισόγειο των φυλακών Δομοκού, στην πτέρυγα που κρατούνται και οι υπόλοιποι καταδικασμένοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε κελί μαζί τον πυρηνάρχη του Περάματος, Αναστάσιο Πανταζή, με τον οποίο γνωρίζονται πολύ καλά, θα κρατηθεί ο Γιάννης Λαγός.

Ο πυρηνάρχης Περάματος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και 24 μηνών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για τις επιθέσεις σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών και των μελών του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας τα οποία οδήγησαν και στην καταδίκη του από το δικαστήριο ο Πανταζής ήταν ο επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου τόσο στην επίθεση σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ αλλά και σε εκείνη σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Ο Γιάννης Λαγός, πιθανότατα, θα υποβάλει άμεσα αίτηση για την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, επικαλούμενος την ιδιότητα του ευρωβουλευτή και το γεγονός ότι πρέπει να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ευρωκοινοβουλίου.

Μετά την υποβολή του αιτήματος θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, η οποία θα αποφασίσει αν θα το κάνει δεκτό ή όχι, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της απόφασης.

Ο Λαγός θα υποβάλει αίτημα για μεταγωγή στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

8 μήνες ασύλληπτος ο Χρήστος Παππάς

Την ίδια ώρα, ο υπαρχηγός της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής παραμένει ασύλληπτος, καθώς μετά την απόφαση που τον καταδίκασε σε 13 χρόνια και 3 μήνες κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης.

Μέχρι σήμερα παραμένει άφαντος, με τις Αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Το νούμερο 2 του φασιστικού μορφώματος είναι πλέον το μοναδικό καταδικασμένο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που παραμένει εκτός φυλακής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/05/2021