Κόσμος

Ισραήλ: Ισραηλινοί & Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες ζητούν ειρήνη

14.05.2021 | 13:26 Eνσωμάτωση

Θέση απέναντι σε όσα δραματικά εκτυλίσσονται στην Παλαιστίνη, παίρνουν και γνωστά πρόσωπα της showbiz.

Την ανάγκη να στείλει μήνυμα ειρήνης αισθάνθηκε η Ισραηλινή ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ γνωστή από το ρόλο της ως αμαζόνα Wonder Woman, για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Με ανάρτησή της στα social media λέει: «Είναι ένας φαύλος κύκλος που συνεχίζεται για υπερβολικά πολύ καιρό. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να ζει ως ελεύθερο και ασφαλές έθνος, το ίδιο αξίζει και στους γείτονές μας».

Χρήστες του twitter της επιτέθηκαν κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει «εθνοκάθαρση» και «μαζική γενοκτονία» θυμίζοντάς της ότι έχει υπηρετήσει για δύο χρόνια στον ισραηλινό στρατό.

Ούτε οι αδερφές Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ, με παλαιστινιακή καταγωγή, άφησαν ασχολίαστες τις δραματικές εξελίξεις στο Ισραήλ.

Με μία σειρά από αναρτήσεις το μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ, εξέφρασε την οργή της για τη βία και την απειλή εξώσεων παλαιστινιακών οικογενειών.

Δημοσίευσε έργο ενός καλλιτέχνη που λέει «δεν θα σβήσετε την Παλαιστίνη», ενώ με τη σειρά της η αδελφή της Μπέλα Χαντίντ, δημοσιεύεσαι στα social media μηνύματα υπέρ των Παλαιστινίων υπογραμμίζοντας στο πόσο άνιση είναι η μεταχείρισή τους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/05/2021