Οικονομία

Επαναλειτουργεί ο τουρισμός – Πώς θα έρχονται οι ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα

14.05.2021 | 08:04 Eνσωμάτωση

Επαναλειτουργεί από σήμερα ο τουρισμός στην Ελλάδα, καθώς ολοκληρώθηκε και το locκdown.

Με σύνθημα «Ανοίγουμε πανιά με ασφάλεια», ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, παρουσίασε χθες το πρόγραμμα επανεκκίνησης του τουρισμού της χώρας.

Οι τουρίστες θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα συμπληρώνοντας έντυπο PLF. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει οι τουρίστες να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποίηση ανάρρωσης από covid – 19.

Ακόμα, το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα, προκειμένου οι αρχές να ελέγχουν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Αν κάποιος τουρίστας βγει θετικός στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που θα διενεργούνται θα οδηγηθεί σε ένα από τα 35 ξενοδοχεία καραντίνας, που θα υπάρχουν σε ολόκληρη την χώρα.

Οι ιδανικοί προορισμοί για τους τουρίστες

Οι πιο αγαπημένοι προορισμοί των τουριστών στην Ελλάδα είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα.

Σήμερα, δε, εξ’ αφορμής της επαναλειτουργίας του τουρισμού, η εταιρεία TUI έχει έξι πτήσεις από την Γερμανία προς την Κρήτη.

Πρόκειται για πτήσεις από: Ανόβερο, Μόναχο, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Φρανκφούρτη.

Αύριο, από την ίδια εταιρεία ξεκινούν πτήσεις για Κω, Ρόδο, Κέρκυρα.

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας νότιας Ευρώπης της TUI, Βαγγέλης Γεωργίου, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA και την Γωγώ Καλύβα.

«Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει. Φυσικά, βρισκόμαστε ακόμη σε δύσκολη φάση της πανδημίας και υπάρχουν συνεχείς προσαρμογές των ταξιδιωτικών οδηγιών. Πιστεύουμε όμως ότι όσο περισσότερο θα προχωρούν οι εμβολιασμοί, τόσο περισσότερες κρατήσεις θα γίνονται. Θεωρούμε ότι και τα τεστ κορωνοϊου αποτελούν επίσης έναν αποτελεσματικό μέσο για ασφαλή ταξίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργίου.

Τι λένε οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό

Ο κ. Φώτης Κοκοτός, μέλος του ΔΣ της ΣΕΤΕ και άνθρωπος που δραστηριοποιείται στα τουριστικά πράγματα στην Ελούντα της Κρήτης, μίλησε στο MEGA.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκοτό, η Κρήτα πάει κάλα μέχρι στιγμής σε ότι αφορά στις κρατήσεις «αλλά μπορούμε και καλύτερα».

Χαρακτήρισε τουριστικά «χαμένο μήνα» τον Ιούνιο, ενώ είπε ότι θα είναι κόστος για τον ελληνικό τουρισμό εάν δεν έρθουν Βρετανοί φέτος στη χώρα μας.

 

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 14/05/2021