Καιρός

Μικρή μεταβολή του καιρού το Σάββατο

14.05.2021 | 21:04 Eνσωμάτωση

Το Σάββατο προβλέπεται μια σύντομη μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, η οποία όμως δεν θα επηρεάσει όλη τη χώρα.

Βροχές μέχρι μέτριας έντασης αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με ακόμα πιο ασθενή φαινόμενα στη Πελοπόννησο και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ωστόσο καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία. Δεν θα είναι όμως οργανωμένες και από το απόγευμα και από τα δυτικά, τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά στις περισσότερες περιοχές. Το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου δεν θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία. Πιο συγκεκριμένα σε Κυκλάδες, ανατολικό Αιγαίο και Κρήτη περιμένουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο και τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση στις περιοχές όπου ο καιρός θα είναι άστατος, στα κεντρικά και βόρεια με 21 βαθμούς Κελσίου και θα φτάσει τους 20 στη Θεσσαλία. Ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε ανοιξιάτικα επίπεδα 26-27 βαθμούς σε ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και 24-28 βαθμούς στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά σε νότιες διευθύνσεις, μέχρι το βράδυ όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-5 και στα βόρεια μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μέχρι το απόγευμα τοπικές βροχές , με γρήγορη βελτίωση. Η θερμοκρασία από 16-25 , με ήπιο νοτιά αρχικά 2-3 μποφόρ , το βράδυ θα το γυρίσει σε βοριά 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και στη Χαλκιδική πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 14-21 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , η Κυριακή θα ξεκινήσει με βελτιωμένο καιρό στις περισσότερες περιοχές, δηλαδή με ήλιο και τοπικές νεφώσεις. Λίγες βροχές θα συνεχιστούν σε τοπικό επίπεδο στα βορειοανατολικά και το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 στα νότια 6-7 μποφόρ, μέχρι το βράδυ θα επιστρέψει το νοτιοδυτικό ρεύμα σε παρόμοιες εντάσεις. Και η θερμοκρασία σε άνοδο, θα επανέλθει στις ανοιξιάτικες τιμές κοντά στους 25-28 βαθμούς Κελσίου

Κλείνοντας, τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λιακάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η βδομάδα θα ξεκινήσει με καλοκαιρινή διάθεση και άνοδο της θερμοκρασίας, 28 βαθμούς τα μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια, 31 στα κεντρικά και μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο, όπου θα πνέει ένας νοτιοδυτικός άνεμος 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 14/05/2021