Πολιτική

«Ανοίγουμε δε σημαίνει εφησυχασμός», προειδοποιεί το Μαξίμου – Συνάντηση Μητσοτάκη με Βεστάγκερ & Τουσκ

14.05.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, και ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα πρέπει να τηρηθούν ώστε να μην υπάρξει πισωγύρισμα.

Άνοιγμα δεν σημαίνει εφησυχασμός προειδοποιούν από το Μέγαρο Μαξίμου. Τονίζουν ότι θα πρέπει πιστά να τηρούμε τα μέτρα μέχρι να πετύχουμε ανοσία στο γενικό πληθυσμό κάτι που ανέφερε με έμφαση χθες και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος μας είναι ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείσει ποτέ και το φθινόπωρο να μην χρειαστεί να κάνουμε κανένα πισωγύρισμα, διαμηνύουν από την κυβέρνηση.

Ήδη από σήμερα οι έλεγχοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και στις πύλες εισόδου στον Προμαχώνα και στον Εύζωνα ενώ το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τι ισχύει και τι όχι.

Συνάντηση Μητσοτάκη με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Κομισιόν

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργκρέτ Βεστάγκερ.

Αρχικά ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντόναλτ Τουσκ, ο οποίος στάθηκε στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, ενώ μίλησαν και ενόψει της συνόδου κορυφής 24 και 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μαξίμου την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Κομισιόν και η οικονομία ήταν το θέμα που κυριάρχησε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να εγκριθεί τον επόμενο μήνα το σχέδιο της χώρας για τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Και η κ. Βεστάγκερ χαρακτήρισε εντυπωσιακή την πρόοδο της Ελλάδας και προέβλεψε μάλιστα ότι του χρόνου θα πετύχουμε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/05/2021