Καιρός

Αίθριος καιρός σήμερα

14.05.2021 | 06:18

Σήμερα η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο στα δυτικά θα είναι λίγο διαφορετικό το σκηνικό, καθώς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα αναπτυχθούν νεφώσεις που κατά διαστήματα θα δώσουν λίγες βροχές μικρής έντασης και κυρίως σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Τοπικές βροχές όμως προβλέπονται και στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο στις πιο πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα κυλήσει με αρκετό ήλιο και όσο πιο νότια τόσο περισσότερη ηλιοφάνεια περιμένουμε.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα φτάσει λοιπόν τους 27 στα βόρεια, 29 στα ανατολικά ηπειρωτικά, με πιο δροσιά στη δυτική Ελλάδα και 25 βαθμούς. Ενώ και στο Αιγαίο οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 23-25 βαθμούς, τοπικά 27 στη Ρόδο.

Οι άνεμοι στα πελάγη δυτικοί νοτιοδυτικοί, στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-5 τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 15-27 και οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, προβλέπεται αραιή συννεφιά η οποία το απόγευμα πρόσκαιρα θα πυκνώσει. Η θερμοκρασία από 15-26 και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 2-4 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 14/05/2021

Καιρός