Ελλάδα

Τέλος το lockdown: Πότε ανοίγουν γυμναστήρια – βρεφονηπιακοί σταθμοί – θερινά σινεμά

13.05.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Τα περισσότερα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα έχουν γίνει πλέον και μάλιστα από το Σάββατο ανοίγει και ο τουρισμός.

Έτσι, τέλος του μήνα φαίνεται ότι θα ανάψει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, ωστόσο μένει να δούμε με ποιό τρόπο θα ανοίξουν δεδομένου ότι η αρχική σκέψη να είναι προϋπόθεση το πιστοποιητικό εμβολιασμού μάλλον δεν κερδίζει έδαφος.

Μία σκέψη είναι να λειτουργήσουν με σελφ τεστ αλλά έτσι κι αλλιώς πρόκειται για δύσκολη εξίσωση.

Μουσική στην εστίαση σίγουρα δεν θα ακούσουμε μέσα στο Μάιο, είναι πιθανό όμως να επιτραπεί από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Επιπλέον να υπενθυμίσουμε ότι αυτή τη Δευτέρα ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, στις 21 Μαίου τα θερινά σινεμά, στις 28 οι ανοικτοί πολιτιστικοί χώροι και τον Ιούνιο θα επιτρέπονται οι γάμοι και οι βαφτίσεις με ανώτατο όριο καλεσμένων τα 100 άτομα.

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Σέρβα πρωθυπουργό

Το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τη Σέρβα ομόλογό του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της έδωσε συγχαρητήρια για τους εμβολιασμούς στη γειτονική χώρα, τόνισε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τα εμβόλια που έχουν κάνει στη Σερβία και τη διαβεβαίωσε ότι οι Σέρβοι τουρίστες θα έχουν περάσουν καλά και με ασφάλεια τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Πάντως κατά την αναχώρηση της Σέρβας πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου “γνώρισε” και τον Πίνατ , το αδέσποτο που έχει υιοθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για αρκετά λεπτά χάιδευε το πανέμορφο σκυλάκι.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/05/2021