Υγεία

Κορωνοϊός: Γιορτάζουν οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη της πανδημίας στο πλευρό των συνανθρώπων μας

12.05.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή σήμερα και οι άνθρωποι που εδώ και έναν χρόνο δίνουν τη μάχη κατά του Covid ώστε να κρατήσουν στη ζωή τους δικούς μας ανθρώπους, μοιράζονται τις δύσκολες ώρες που έχουν περάσει αυτό το διάστημα.

Τους είπαν ήρωες και τους χειροκρότησαν. Οι ίδιοι όμως λένε ότι δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από αυτό που έκαναν πάντα.

«Νοσηλεύτρια σημαίνει αφοσίωση, ανιδιοτέλεια, προσφορά, σημαίνει επαγγελματισμός», λέει η Ντίνα Καστάνη, προϊστάμενη Χειρουργείων Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Είναι οι άνθρωποι πίσω από τις λευκές στολές. Άνδρες και γυναίκες που δίνουν τη μεγάλη μάχη στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού.

«Μετά από ένα χρόνο νιώθω πολύ υπερήφανος για την ομάδα που έχουμε φτιάξει στην κλινική μας και έχουμε πετύχει το στόχο», σημειώνει ο Νίκος Ορφανός, προϊστάμενος Κλινικής Covid Νοσοκομείου «Λαϊκό».

Δεν γνώριζαν τίποτα για τον κορωνοϊό, όταν η πανδημία χτύπησε. Οι συνθήκες που αντιμετώπισαν πρωτόγνωρες.

Έναν χρόνο τώρα, οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες έχουν αφήσει πίσω τους οικογένεια και φίλους για να σταθούν στο πλευρό εκείνων που τους έχουν ανάγκη περισσότερο.

15 νοσηλευτές «έπεσαν» πάνω στο καθήκον, ενώ πάνω από 3.000 έχουν νοσήσει από κορωνοϊό στον ένα χρόνο μάχης με την πανδημία.

Την άρση της αναστολής των κανονικών αδειών του προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας, μετά από 6 μήνες συγκλονιστικής προσπάθειας, ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά το μεγάλο αγώνα για τη ζωή. Η Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας, έπραξε, πράττει και θα συνεχίζει να πράττει τα δέοντα για την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους».

Περήφανοι για τη δουλειά τους, αλλά και κατάκοποι μετά από έναν χρόνο στην πρώτη γραμμή, οι νοσηλευτές, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα, ζητούν μόνιμες προσλήψεις και ένταξη του κλάδου τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/05/2021