Υγεία

Μανωλόπουλος: Μία δόση εμβολίου για όσους νόσησαν με κορωνοϊό

11.05.2021 | 20:37

Ο καθηγητής φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπογράμμισε ότι τα άτομα που έχουν νοσήσει θα καταφέρουν να φτάσουν σε υψηλά ποσοστά ανοσίας με μία μόνο δόση εμβολίου.

«Θα ήταν κρίμα να σπαταλίσουμε μια δόση εμβολίου» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη σιγουριά των επιστημόνων σχετικά με τον τρόπο επίτευξης της ανοσίας για όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό και συμπλήρωσε: «Μια δόση θα ενισχύσει και θα επιμακρύνει την ανοσία για μεγαλύτερο διάστημα».

Όπως σημείωσε ο κ. Μανωλόπουλος, ο οργανισμός σε όσους έχουν νοσήσει και σε όσους εμβολιάζονται δημιουργεί αντισώματα, όμως και ακόμα όταν αυτά δεν υπάρχουν, παρέχεται προστασία από τα κύτταρα μνήμης του οργανισμού. «Ακόμα και όταν παύουν να είναι μετρήσημα τα αντισώματα, δεν σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν έχει προστασία» συμπλήρωσε.

Τέλος, για όσους έκαναν κάποια δόση του εμβολίου και στο παρελθόν είχαν νοσήσει, ο κ. Μανωλόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να ελεγχθεί το πότε νόσησαν και πότε έκαναν το εμβόλιο για να κριθεί αν χρειάζεται να κάνουν μια ακόμα δόση, προκειμένου να ενισχύσουν την ανοσία στον ιό.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/05/2021

Υγεία