Ελλάδα

Πρώτο Σ/Κ με ανοιχτή εστίαση και παραλίες

09.05.2021 | 13:13 Eνσωμάτωση

Η μία μετά την άλλη, ανοίγουν οι δραστηριότητες στη χώρα. Ήδη από χθες άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες, ενώ 21 και 28 Μαΐου ανοίγουν αντίστοιχα θερινοί κινηματογράφοι και ανοιχτά θέατρα. Ορόσημο για την πλήρη άρση των μέτρων θεωρείται η 15η Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός.

Πρώτο σαββατοκύριακο με ανοιχτή την εστίαση και με ελεύθερες παραλίες. Ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους. Έσφυζε από ζωή το Μοναστηράκι, με πλήθος κόσμου να περιφέρεται στα καφέ και τον ήλιο να ανεβάζει τη διάθεση. Τα καφέ και τα μπαρ ξαναπήραν ζωή μετά από 6 μήνες lockdown.

Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, τα μέτρα δεν τηρήθηκαν. Σε μαγαζί στο Γκάζι χθες το βράδυ δεκάδες άτομα όρθιοι διασκεδάζουν και χορεύουν ο ένας δίπλα στον άλλο, ενώ από τα ηχεία του μαγαζιού ακούγεται κανονικά μουσική.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πολλοί επέλεξαν να επισκεφτούν τις παραλίες για μια ανάσα δροσιάς. Ανάσα ελευθερίας, στη θάλασσα, χωρίς μάσκες, με κωδικό 6 στο 13033. Με αντισηπτικά και αποστάσεις ασφάλειας.

Στην πλαζ του Αλίμου συναντάμε τον Σαχά από το Ισραήλ. Έχει εμβολιαστεί, όπως και η πλειοψηφία των συμπατριωτών του και ήρθε στη χώρα μας χθες για να κάνει διακοπές δυο εβδομάδων.

Αισιόδοξοι είναι και οι επιχειρηματίες που θα τηρήσουν, όπως λένε, με ευλάβεια τα μέτρα για την ασφάλεια του κόσμου αλλά και τη δική τους. Αυτό που λείπει, βέβαια, στους περισσότερους είναι η μουσική.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/05/2021