Κόσμος

Επιτυχημένη η πρώτη διά ζώσης Σύνοδος Κορυφής στην Πορτογαλία

09.05.2021 | 13:18 Eνσωμάτωση

Η πρώτη δια ζώσης Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας. Η Πορτογαλία, η οποία έχει καταφέρει με εντυπωσιακό τρόπο να τη θέσει υπό έλεγχο, πραγματοποίησε μία Σύνοδο - υπόδειγμα χωρίς παρεκκλίσεις και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου.

Τη χρωματιστή πόλη της Πορτογαλίας, Πόρτο, επέλεξαν οι 27 για να συναντηθούν στην Πρώτη Σύνοδο Κορυφής διά ζώσης μετά από ένα χρόνο πανδημίας.

Πρώτη έφτασε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με μάσκα η οποία σταύρωσε τα χέρια και με μια μικρή υπόκλιση ευχαρίστησε τον Αντόνιο Κόστα για τη φιλοξενία. Ο Σαρλ Μισέλ χαιρέτισε τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας με τον αγκώνα του.

Oι ηγέτες κρατώντας αποστάσεις ο ένας από τον άλλον απολαμβάνουν τη θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξε η πορτογαλική προεδρία με τη μουσική μπάντα.

Έξω από το μέγαρο του συνεδρίου, οι δημοσιογράφοι περιμένουν υπομονετικά τη σειρά του και ένας – ένας κάνουν rapid τεστ στα ειδικά ασθενοφόρα που έχουν στηθεί.

Στη συνέχεια κάθονται στα γραφεία τους τηρώντας ικανοποιητικές αποστάσεις ο ένας από τον άλλον. Μέσα στο συνεδριακό χώρο όσοι παρακολουθούν τις ομιλίες των ηγετών δε γεμίζουν όλα τα καθίσματα.

Στο τέλος της πρώτης δια ζώσης Συνόδου Κορυφής οι ηγέτες τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένες θέσεις για να μην έρθουν κοντά ο ένας με τον άλλο στην καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία.

Μακριά και αγαπημένα- όπως κάνουν όλες οι οικογένειες- προσπαθώντας κάθε φορά να βρουν χρυσή τομή συνεννόησης στα ακανθώδη ζητήματα της ανεργίας και των εμβολίων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/05/2021