Ελλάδα

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. οι κάμερες ασφαλείας

08.05.2021 | 20:21

Οι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου με θύμα τον 54χρονο επιχειρηματία στη Ζάκυνθο ήταν επαγγελματίες και αποφασισμένοι για όλα.

Στις έρευνες συνδράμουν αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, οι οποίοι εξετάζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το καμένο όχημα των δραστών, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται οι 28 κάλυκες που βρεθηκαν στο σημείο της φονικής ενέδρας.

ΔΥΟ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν κάτω από το κάθισμα του οδηγού ένα Δεύτερο Καλάσνικοφ , κάτι που δείχνει πως οι εκτελεστές ήταν έτοιμοι ακόμα και για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς που θα τους καταδίωκαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δράστες είχαν αλείψει τους κάλυκες με γράσο για να εξαφανίσουν κάθε δυνατότητα εντοπισμού αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται τόσο στο σημείο της εν ψυχρώ εκτέλεσης όσο και στη διαδρομή που ακολούθησε ο επιχειρηματίας από το σπίτι του προς την πόλη της Ζακύνθου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν καρέ καρέ το υλικό από ιδιωτικές κάμερες καθώς υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες ένα αυτοκίνητο ακολουθούσε τον επιχειρηματία από το σπίτι του προς την πόλη της Ζακύνθου.

Εκτιμάται πως μέσα στο αυτοκίνητο ήταν τα μέλη της ομάδας υποστήριξης των δολοφόνων που τους βοήθησαν να εκτελέσουν με επιτυχία το συμβόλαιο θανάτου και στη συνέχεια να διαφύγουν.

Οι αρχές μέσα από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου που έχει ζητηθει ελπίζουν να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία και να φτάσουν στα ίχνη των δολοφόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είχε κλαπεί από την Αθήνα στα τέλη Μαρτίου.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν πότε και πως έφτασε το όχημα στο νησί.

Οι δράστες ήταν 2 επέβαιναν σε αυτοκίνητο μικρού κυβισμού σε ένα φιατ παντα ασημί ΜΕ φιμέ τζάμια προκειμένου να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Είχαν μαζί τους 2 καλάσνικοφ γεμάτα με σφαίρες. Αυτή τη φορά ήθελαν πάση θυσία νεκρό τον 54χρονο.

Γνώριζαν ότι το όχημα του θύματος ήταν θωρακισμένο αλλά και ότι ο 54χρονος είχε συνοδό ασφαλείας.

Ήξεραν τα στενά δρομάκια του νησιού και το πώς θα κινηθούν μέχρι να φτάσουν στο νεκροταφείο για να κάψουν το ασημί αυτοκίνητο. Μέσα στο αυτοκίνητο έκαψαν και τα δύο καλάσνικοφ προκειμένου να μην αφήσουν κανένα ίχνος που θα τους προδώσει.

Οι Αρχές εκτιμούν όυι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου με εντολή από τον ηθικό αυτουργό να μην επαναληφθεί το λάθος που έκαναν οι εκτελεστές πριν από 11 μήνες όταν κατά τη διάρκεια επίθεσης δολοφόνησαν τη σύζυγο του 54χρονου και τραυμάτισαν τον ίδιο.

Λίγους μήνες μετά, το Δεκέμβριο του 2020 ο Κορφιάτης είχε καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου. Σε αυτή κατονομάζε οκτώ πρόσωπα ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για τη δολοφονία της συζύγου του και την επίθεση εναντίον του.

Μάλιστα ο δολοφονημένος επιχειρηματίας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για διάφορες υποθέσεις είχε καταγγείλει από το 2018 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του από συγκεκριμένα πρόσωπα και είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Στην μήνυσή του Δεκεμβρίου ο επιχειρηματίας ζητούσε να συσχετιστεί η δικογραφία με αυτήν που αφορούσε στη διερεύνηση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος και της συζύγου του.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/05/2021

Ελλάδα