Οικονομία

Έως τις 10 Μαΐου οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 – Ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα επανεκκίνησης της εστίασης

06.05.2021 | 08:02 Eνσωμάτωση

Ισχυρή ήταν η ζήτηση για το πενταετές ομόλογο, με το ελληνικό δημόσιο να αντλεί 3 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, λίγες ημέρες απομένουν για τις αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες ανοίγει και η πλατφόρμα για την επανεκκίνηση της εστίασης.

Ισχυρή ζήτηση για το 5ετές ομόλογο – 3 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο

Ισχυρή ήταν η ζήτηση για το νέο πενταετές ομόλογο, με το ελληνικό δημόσιο να αντλεί το ποσό των 3 δισ. ευρώ. Η ζήτηση που καταγράφηκε στο πλαίσιο της έκδοσης ήταν εντυπωσιακή, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ.

Η αρχική καθοδήγηση για την απόδοση του τίτλου βρισκόταν στο 0,28%, αλλά βελτιώθηκε στη ζώνη του 0,20%. Η έξοδος αυτή στις αγορές είναι η τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιεί το Ελληνικό Δημόσιο από την αρχή του έτους.

Έως τις 10 Μαΐου οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7

Συνεχίζονται έως τις 10 Μαΐου οι αιτήσεις στο «mybusinessSupport» για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, ενώ ήδη έχουν πιστωθεί 726,4 εκατ. ευρώ σε 261.943 δικαιούχους και αύριο, Παρασκευή, αναμένεται νέα πληρωμή.

Σημειώνεται ότι τώρα δίνεται και νέα ευκαιρία σε όσους μέχρι τις 19 Απριλίου ξέχασαν να κάνουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα επανεκκίνησης της εστίασης

Μέχρι τις 10 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα των 330 εκατ. ευρώ για την επανεκκίνηση της εστίασης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους στο www.ependyseis.gr μέχρι τις 31 Ιουλίου, ενώ μέχρι τέλος Μαΐου θα γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις.

Τα συγκεκριμένα χρήματα θα δοθούν ως κεφάλαιο επανεκκίνησης, σε μορφή ενίσχυσης που θα ανέρχεται στο 7% επί του τζίρου του 2019 για την αγορά πρώτων υλών.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν προσκομίσει τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων μέχρι τις 31/12/2021, ενώ το μέγιστο ποσό ενίσχυσης θα μπορεί να φτάσει τις 100.000 και είναι μη επιστρεπτέο.

Για να ενταχθεί κάποια επιχείρηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα πρέπει το 2020 να παρουσιάζει μείωση τζίρου μεγαλύτερη του 30%.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 06/05/2021