Υγεία

«Πρεμιέρα» για το εμβόλιο της Johnson & Johnson – «Τρέχει» η επιχείρηση «Ελευθερία»

05.05.2021 | 13:09

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα. Η επιχείρηση «Ελευθερία» είναι σε πλήρη εξέλιξη και όπως δείχνουν τα στοιχεία στη χώρα μας την κούρσα των εμβολιασμών οδηγούν οι νέοι.

Ειδικότερα, το φράγμα τους 1ός εκατομμυρίου εμβολιασμών με τη β δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έσπασε χθες η Ελλάδα, ενώ η α δόση έχει ήδη χορηγηθεί σε περισσότερους από 2,23 εκατομμύρια πολίτες.

Από σήμερα η επιχείρηση “Ελευθερία” επιταχύνεται: με 1.500 νέα εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα, 8 το πρωί με 12 το βράδυ, ενώ στη μάχη μπαίνει και το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J.

Η υποχώρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα συνεχίζεται.

Μείωση 85% καταγράφηκε στον Άγιο Νικόλαο 79% στο Ρέθυμνο 39% στη Θεσσαλονίκη. Σταθερό παραμένει ουσιαστικά το φορτίο στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ σε Αλεξανδρούπολη και Πάτρα καταγράφηκε αύξηση.

Το περασμένο 24ωρο εντοπίστηκαν 1.387 νέα κρούσματα της νόσου covid. 783 ασθενείς δίνουν μάχη διασωληνωμένοι, ενώ 81ας έχασαν τη ζωή τους.

Ξεκινά σε «Αττικόν» και «Σωτηρία» η κλινική μελέτη για το ισραηλινό φάρμακο

Ξεκινά σήμερα στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικό» η κλινική μελέτη για το εισπνεόμενο ισραηλινό φάρμακο έναντι του κοροναϊού.

Συνολικά, 90 ασθενείς ήπιων ή μέτριων συμπτωμάτων covid-19 θα δοκιμάσουν δύο διαφορετικές δόσεις του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Το συγκεκριμένο φάρμακο θα χορηγηθεί σε ασθενείς από 18 έως 80 ετών.

Ολικό lockdown στην Κάλυμνο

Σε καθεστώς καθολικού lockdown τέθηκε για 5 ημέρες η Κάλυμνος, στην οποία υπάρχει ευρεία διασπορά του κορωνοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα μόλις 24ωρο, εντοπίστηκαν νέα 49 κρούσματα κορωνοϊού.

Τουλάχιστον 2 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες στο νησί.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/05/2021

Υγεία