Κόσμος

Σε κλίμα συγκίνησης η ελληνική ομογένεια αποχαιρέτησε τον Αναστάσιο Τσάκο

05.05.2021 | 13:36

Σε κλίμα συγκίνησης η ελληνική ομογένεια αποχαιρέτησε από κοινού με την αστυνομία της Νέας Υόρκης τον Αναστάσιο Τσάκο.Ο ομογενής αστυνομικός έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, όταν 32χρονη γυναίκα που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης τον παρέσυρε με το αυτοκίνητο της.

Σε κλίμα συγκίνησης η ελληνική ομογένεια αποχαιρέτησε από κοινού με την αστυνομία της Νέας Υόρκης τον Αναστάσιο Τσάκο.

Ο ομογενής αστυνομικός έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, όταν 32χρονη γυναίκα που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης τον παρέσυρε με το αυτοκίνητο της.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία, όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, παραβρέθηκε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο, καθώς και πλήθος αστυνομικών, οι οποίοι αποχαιρέτισαν τον Αναστάσιο Τσάκο με όλες τις προβλεπόμενες τιμές.

 

Η οικογένεια, η ελληνοαμερικανική κοινότητα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και χιλιάδες αστυνομικοί είπαν το τελευταίο αντίο στον 43χρονο Αναστάσιο Τσάκο στο ναό της Αγίας Παρασκευής στο Γκρινλόουν. Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

 

Νωρίτερα, η Ειρήνη Τσάκου, συνοδευόμενη από τα δύο της παιδιά, τριών και έξι ετών, παρέλαβε μια διπλωμένη αμερικανική σημαία, σύμβολο μιας τεράστιας απώλειας.

 

Μετά το θάνατο του ο Αναστάσιος Τσάκος τιμήθηκε με τον ανώτατο αξίωμα της θέσης του στο αστυνομικό σώμα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/05/2021

Κόσμος