Ελλάδα

Με επιτυχία έγινε το άνοιγμα της εστίασης – Προετοιμασμένοι οι επιχειρηματίες

05.05.2021 | 13:16 Eνσωμάτωση

Τρίτη ημέρα σήμερα λειτουργίας των εστιατορίων και των καφέ, χωρίς παρατράγουδα και με κατά γενική ομολογία τήρηση των κανόνων. Υπολογίζεται ότι περίπου 3 στα 10 καταστήματα εστίασης δεν άνοιξαν είτε λόγω αδυναμίας οργανωτικής ή οικονομικής, είτε από επιλογή των ιδιοκτητών.

Και πάλι ζωή. Αυτό είναι το αίσθημα που όλοι περιγράφουν ότι τους προκάλεσε το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων.

Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι φρόντισαν να τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας καθώς πρωταρχικός τους στόχος είναι να μην ξανακλείσουν.

Υπάρχουν κι εκείνοι που περιμένουν ακόμη πιο διευρυμένο άνοιγμα της εστίασης, καθώς οι μέχρι τώρα περιορισμοί αποκλείουν το άνοιγμα των επιχειρήσεων τους.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, η επιτυχία στο άνοιγμα της εστίασης θα κρίνει και το πότε θα λειτουργήσουν κανονικά οι οργανωμένες παραλίες, ενόψει και της 14ης Μαΐου που αποτελεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Το αδιαχώρητο στα εστιατόρια της Αθήνας

Η κάμερα του Mega βρέθηκε στο Κολωνάκι αλλά και στη Θεσσαλονίκη καταγράφοντας την κίνηση σήμερα.

Στο κέντρο της Αθήνας η κίνηση είναι αυξημένη, με τους πολίτες και τους επαγγελματίες του χώρου να τηρούν στην πλειοψηφία τους τα μέτρα. Όλοι ζητούν επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, αλλά και να επιτραπεί η μουσική.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι παραβάτες, με την αστυνομία να επιβάλλει τα σχετικά πρόστιμα σε όσους δεν τήρησαν τους κανόνες.

Στα Λαδάδικα οι επιχειρηματίες εμφανίζονται ευχαριστημένοι με την κίνηση τις πρώτες ημέρες λειτουργίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/05/2021