Ελλάδα

Άρση μέτρων: Κατάργηση SMS και άνοιγμα διαπεριφερειακών μετακινήσεων

05.05.2021 | 13:09

Σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά και το τείχος προστασίας που θα δημιουργηθεί με τους εμβολιασμούς

Το αργότερο σε 10 ημέρες από σήμερα, στις 15 Μαϊου που ανοίγει ο τουρισμός, φεύγουν τα sms για τις μετακινήσεις από τη ζωή μας.

Θα καταργηθούν τα γραπτά μηνύματα, θα ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και θα διευρυνθεί το ωράριο μετακινήσεων και άρα και λειτουργίας της εστίασης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη που είχε το πρωί με τους ηγέτες των χωρών που παγκοσμίως έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία, ανέλυσε τις κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα όπως το άνοιγμα του λιανεμπορίου, η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και η αξιοποίηση των σελφ τεστ.

Οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την ανάπτυξη του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού και ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ερχόμενο καλοκαίρι πολλοί ευρωπαίοι πολίτες θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Από σήμερα στη χώρα μας θα γίνονται 100.000 εμβολιασμοί ημερησίως και οι ηγέτες τόνισαν την ανάγκη εκείνοι οι πολίτες που είναι επιφυλακτικοί να πειστούν και να εμβολιαστούν

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/05/2021

Ελλάδα