Ελλάδα

Καλύβια: Ανατριχίλα από τις αποκαλύψεις για το έγκλημα στο κέντρο υγείας

05.05.2021 | 17:48

Ο 32χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο εκτέλεσε εν ψυχρώ, με τρεις σφαίρες στο κεφάλι στον 60χρονο υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, οδηγείται στο γραφείο του ανακριτή.

Όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, τον σκότωσε γιατί θεωρεί, ακόμα και τώρα, ότι το θύμα τον χρέωνε παραπάνω στα κοινόχρηστα και δηλωσε πεπεισμένος πως του έκανε… μάγια γιατί είχε αυπνίες και αδυνάτιζε.

Τρεις μήνες μετά τη δολοφονία, η σύζυγος του 60χρονου προσπαθεί ακόμα να διαχειριστεί τον άδικο χαμό του.

«Περιμέναμε και πιστεύαμε ότι θα βρεθεί, γιατί η ψυχή του άντρα μου ήταν τόσο αθώα που δεν υπήρχε περίπτωση να μη βρεθεί, και σαν οικογένεια δεν είχαμε πειράξει ποτέ κανέναν. Προπαραμονή Χριστουγέννων έφυγε από τη ζωή και προπαραμονή Πάσχα, Μεγάλη Παρασκευή, δικαιώθηκε η ψυχή του γιατί ήταν αθώα ψυχή. Είχαν κακία και τη βγάζανε και μας ζηλεύανε, γιατί βλέπανε τι οικογένεια είμαστε. Η απώλεια θα ήταν μεγάλη όπως και να ‘χει για αυτόν τον άνθρωπο, γιατί με τον Δημήτρη ήμασταν αυτοκόλλητοι, μόνο στη δουλειά χωρίζαμε.»

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΝΕΔΡΑ

Ο 32χρονος φαίνεται να ήξερε το δρομολόγιο του θύματος. Εκείνο το πρωινό, του έστησε καρτέρι στο υπόγειο πάρκινγκ του Κέντρου Υγείας Καλυβίων. Είχε ήδη φροντίσει να αφαιρέσει τις πινακίδες από το αυτοκίνητό του για να μην τις «πιάσουν» οι κάμερες ασφαλείας. Όταν έφτασε ο 60χρονος, ο νεαρός τον πλησίασε πεζός και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο κεφάλι. Ύστερα επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε προς την περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

«Σταμάτησα σε ένα σημείο και έβαλα ξανά τις πινακίδες, ενώ προσπάθησα και να ξεφορτωθώ το όπλο. Το πέταξα σε μια ερημική περιοχή στο Κορωπί, αλλά δεν μπορώ να σας πω πού ακριβώς γιατί δεν θυμάμαι. Το είχα αγοράσει σε περιοχή της Δυτικής Αττικής για 500 ευρώ.»

…φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 32χρονος, ο οποίος μετά την πράξη του, φρόντισε να διαφύγει στην Αλβανία, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη του. Παρ’ όλ’ αυτά, η ελληνική αστυνομία ενημέρωσε τις αλβανικές διωκτικές αρχές, τον εντόπισαν στο παραθαλάσσιο χωριό που κρυβόταν και εν συνεχεία, απελάθηκε στην Ελλάδα.

«Ήταν πραγματικά άδικος ο τρόπος, αλλά και ο λόγος, απ’ ό,τι μάθαμε, για τον οποίο χάθηκε ο συνάνθρωπός μας, ο οποίος ήταν ένας καλός υπάλληλος, δεν είχε δώσει ποτέ κάποια αφορμή ή οτιδήποτε, και αυτό που πληροφορηθήκαμε ήταν ότι με κάποιον γείτονά του είχε αντιδικίες στο διαμέρισμα, και με τις εμμονές του ο άνθρωπος αυτός οργάνωσε τη δολοφονία του.»

ΣΚΟΠΕΥΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ «ΒΑΣΙΛΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Ο 32χρονος επιμένει ότι το θύμα τον «έκλεβε» στα κοινόχρηστα. Αυτή ήταν η αιτία που ισχυρίζεται ότι του όπλισε το χέρι.

«Πιστεύω ότι μου είχαν κάνει μάγια. Αυτός και η γυναίκα του. Άρχισα εντελώς ξαφνικά να έχω προβλήματα με τον ύπνο και να μην μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια. Τα μάγια έγιναν ακόμα πιο ισχυρά, καθώς έχανα και κιλά. Τον σκότωσα γιατί πιστεύω ότι με έκλεβαν στα κοινόχρηστα.»

…είναι οι ισχυρισμοί του 32χρονου, ο οποίος, κατά τα άλλα, μετά τη δολοφονία είχε σχεδιάσει την διαφυγή του με κάθε λεπτομέρεια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπολόγιζε ότι τα εισοδήματά από ακίνητα που διαθέτει, θα του προσέφεραν μια άνετη ζωή. Ακούστε πώς αντικρούει τους ισχυρισμούς του για τα κοινόχρηστα η σύζυγος του 60χρονου.

«Αυτό που λέει για τα κοινόχρηστα, ότι φουσκώναμε τους λογαριασμούς, και επειδή ήξερα ότι ήταν περίεργοι… Εγώ δεν είχα καμία σχέση, ούτε έβγαζα κοινόχρηστα, ούτε τίποτα σε αυτούς. Τι να πω δηλαδή… Έχουμε πέσει όχι από τα σύννεφα, οτιδήποτε και να έβγαινε θα ήταν άκυρο για τον σύζυγό μου, αλλά αυτό παρά είναι. Πιο αθώα ψυχή δεν υπήρχε, και να πάει έτσι… Γιατί δεν ήξερε ούτε γιατί έφυγε… Απλά να ηρεμήσει.»

Ο 32χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροί του σκοπεύουν να ζητήσουν την εξέτασή του από ψυχιάτρους.

Ο 32χρονος φαίνεται πως είχε διαφορές με το θύμα και την οικογένειά του. Ο ίδιος και η μητέρα του, που γνώριζε τα πάντα για τις κινήσεις του,θεωρούσαν ότι το θύμα είχε κάνει… μάγια. Αποφάσισε να τον σκοτώσει και μελέτησε το σχέδιο διαφυγής του.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 05/05/2021

Ελλάδα