Ελλάδα

Πάσχα στον Κορυδαλλό για τον Μένιο Φουρθιώτη – Προφυλακιστέοι οι συγκατηγορούμενοί του

03.05.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Αθώος δήλωσε ο Μένιος Φουρθιώτης και υποστήριξε πως δεν σκηνοθέτησε ο ίδιος τις επιθέσεις στο σπίτι του αλλά δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα που τον έστειλαν, προσωρινά κρατούμενο, στη φυλακή. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν επίσης οι δυο βασικοί συγκατηγορούμενοί του.

Ανήμερα του Πάσχα, ο Μένιος Φουρθιώτης περνάει τη πύλη των φυλακών Κορυδαλλού όπου πρόκειται να κρατηθεί το επόμενο διάστημα μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να κριθεί προσωρινά κρατούμενος

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο παρουσιαστής και οι συγκατηγορούμενοι του περνούσαν το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για κακουργηματικές και πλημμεληματικές κατηγορίες.

Μετά από μία ανακριτική διαδικασία, η οποία διήρκησε 10 ώρες, η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα είναι-καταπέλτης. Ο παρουσιαστής και οι δύο βασικοί συγκατηγορούμενοι του κρίνονται προφυλακιστέοι ενώ ο τέταρτος ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες μόνο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών αφήνεται ελεύθερος.

Ο 35χρόνος παρουσιαστής, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε στην απολογία του, αθώος.

Και οι συγκατηγορούμενοι του αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή ότι ήταν εκείνοι που άνοιξαν «πυρ» κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία όπως και ότι πυροβόλησαν και τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στο Διόνυσο. Όπως δήλωσαν στον ανακριτή, απλά, παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης στο παρουσιαστή.

Η όλη δικογραφία έχει σχηματισθεί και βασίζεται στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Ωστόσο, όπως ενδελεχώς αναφέρεται στις εκθέσεις των άρσεων τηλεφωνικού απορρήτου, σε κανένα χρονικό σημείο δε βρίσκομαι στις επιθέσεις.

Μέσα σε ένα διάστημα 15 ημερών, από το περιστατικό με τους αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία και τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, ο παρουσιαστής και οι συγκατηγορούμενοι του οδηγήθηκαν στις δικαστικές αρχές και τελικά πέρασαν την πόρτα των φυλακών.

Πώς πέρασε το πρώτο 24ωρο στο κελί του Κορυδαλλού

Στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού κρατείται από το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Μένιος Φουρθιώτης, την προφυλάκιση του οποίου αποφάσισαν ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας.

Ο παρουσιαστής δεν χρειάστηκε να μπει σε 14ημερη καραντίνα αφού υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ για τον κοροναϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Στην έκτη πτέρυγα στο παρελθόν εξέτιαν την ποινή τους κρατούμενοι για οικονομικά εγκλήματα. Πλέον βρίσκονται εκεί κυρίως οι κρατούμενοι που εργάζονται στις φυλακές. Το κελί ουσιαστικά είναι ένας μεγάλος θάλαμος τον οποίο μοιράζεται με ακόμα τέσσερα άτομα, τα οποία χαρακτηρίζονται «χαμηλής επικινδυνότητας».

Σωφρονιστικές πηγές αναφέρουν πως ο Φουρθιώτης φτάνοντας στη φυλακή ζήτησε να παραλάβει τα ρούχα του, κάποια φάρμακα, ειδική διατροφή και να μιλήσει με τους δικηγόρους του, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τα επόμενα 24ωρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/05/2021