Κόσμος

Καταγγελίες-σοκ για τα «δώρα» στον Μπόρις Τζόνσον

03.05.2021 | 13:48 Eνσωμάτωση

Η καρέκλα του Μπόρις Τζόνσον πριονίζεται από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για αδιαφάνεια στα προσωπικά έξοδά του. Σύμφωνα με τους Sunday Times, ένας από τους δωρητές του κόμματός του έγινε έξαλλος όταν του ζητήθηκε να πληρώσει ακόμα και τη νταντά που φροντίζει το μικρότερο παιδί του πρωθυπουργού.

Το κόστος για την ανακαίνιση του πρωθυπουργικού διαμερίσματος στη Ντάουνιγκ Στριτ έφτασε τις 200.000 λίρες, σχεδόν 7 φορές τη δαπάνη που καλύπτει το κράτος, γράφουν οι Sunday Times. Σημειώνουν ότι χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη δωρητές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος χωρίς να δηλωθούν τα ποσά στην αρμόδια αρχή. Η έγκριτη εφημερίδα δημοσίευσε επίσης ανώνυμη καταγγελία δωρητή ότι του ζητήθηκε να πληρώσει ακόμα και τη νταντά που φροντίζει τον μικρότερο γιο του πρωθυπουργού με την Κάρι Σίμοντς,

Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός αρνείται τις κατηγορίες όμως ο Τύπος βοά για τα ακριβά γούστα του ίδιου και της νέας συντρόφου του. Ο ηγέτης των Εργατικών και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κέιρ Στάρμερ, έθεσε ζήτημα παραίτησης του Τζόνσον. Ο επικεφαλής των Συντηρητικών στη Σκωτία δέχθηκε πιεστικές ερωτήσεις.

Η δημοτικότητα του Τζόνσον κατρακυλά. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο αντίκτυπος θα φανεί την προσεχή Πέμπτη, στις δημοτικές εκλογές σε όλη τη χώρα καθώς και στις τοπικές εκλογές σε Σκωτία και Ουαλία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/05/2021