Ελλάδα

Άνοιξαν ταβέρνες και εστιατόρια έπειτα από έξι μήνες

03.05.2021 | 19:54

Πλημμύρισαν κυρίες και κύριοι καφέ και εστιατόρια σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα με την εστίαση να κάνει πρεμιέρα σήμερα μετά από 6 ολόκληρους μήνες. Χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής από την Γλυφάδα μέχρι την Βάρκιζα αλλά και στην Θεσσαλονίκη από τη Λεωφόρο Νίκης μέχρι την Περαία όπου πραγματικά δεν έπεφτε καρφίτσα με τις εικόνες να θυμίζουν εποχές προ κορονοιου. Τα τηλέφωνα στα εστιατόρια πήραν φωτιά με τους πολίτες να προσπαθούν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο τραπέζι . Ενδεικτική είναι η περίπτωση εστιατορίου στην Περαία όπου ήδη 357 κρατήσεις για τα επόμενα 24ωρα. Στην Θεσσαλονίκη μάλιστα μπήκε κόφτης 2 ωρών για να εξυπηρετηθούν όσο γίνεται περισσότεροι πελάτες.

Ημέρα γιορτής για την εστίαση. Έξι μήνες μετά, τα τραπεζάκια στήθηκαν στις απαραίτητες αποστάσεις και από νωρίς το πρωί γέμισαν με κόσμο.

Οι γειτονιές και οι πλατείες γέμισαν ξανά με μυρωδιές και πολλά χαμόγελα. Τόσο από τους καταστηματάρχες όσο και από τους πελάτες.

Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο και ήδη σε πολλά καταστήματα υπάρχει λίστα αναμονής για ένα τραπέζι.

Το αδιαχώρητο επικρατεί σήμερα και στα μεζεδοπωλεία, τα εστιατόρια και τις ταβέρνες της Θεσσαλονίκης.

Οι ψαροταβέρνες της Περαίας γέμισαν από κόσμο ενώ οι κρατήσεις είχαν γίνει εδώ και 10 ημέρες.

Για να εξυπηρετηθούν μάλιστα όσοι περισσότεροι πελάτες μπορούσαν σε κάποιες περιπτώσεις μπήκε και χρονικός περιορισμός για κάθε τραπέζι.

Η επαναλειτουργία της εστίασης γίνεται με μάσκες και μέτρα ενώ θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές. Η μετάβαση στα καταστήματα θα γίνεται με sms και κωδικό 6 στο 13033.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως πρώτη ημέρα λειτουργίας της εστίασης επτά βουλευτές της ΝΔ επέλεξαν να στείλουν επιστολή στον Νίκο Χαρδαλιά ζητώντας να αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής, αλλά και να διερυνθεί το ωράριο λειτουργίας και μετά τις 23:00 το βράδυ.

Να σημειωθει ότι στα καταστήματα της εστίασης η τελευταία απόδειξη στο τραπέζι θα πρέπει να έχει ώρα 22:45, ενώ το προσωπικο κάθε επιχείρησης θα εξαιρείται απο τους περιορισμούς στο ωράριο των μετακινήσεων.

Σύμμαχος στην σημερινή πρεμιέρα της εστίασης ο καιρός που μπορεί να μην ήταν ηλιόλουστος, ωστόσο η θερμοκρασία στην Αττική έφτασε ακόμη και τους 35 βαθμούς σην Φιλοθέη ή και τα Πατήσια βγάζοντας από τα σπίτια και τους πιο δισταχτικούς.

Οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη βδομάδα και τα τραπέζια είναι κλεισμένα μέχρι και την επόμενη. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες τα μέτρα τηρούνται από πελάτες και εργαζομένους, ενώ προβληματισμό προκαλεί η απουσία μουσικής και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/05/2021

Ελλάδα