Ελλάδα

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 45-49

02.05.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Συνεχίζεται ο μαραθώνιος του εμβολιασμού με τις ηλικίες 45-49 να έχουν πάρει ήση σειρά. Όπως θα δούμε στο ρεπορτάζ από την πρώτη στιγμή η συμμετοχή ήταν αθρόα και η ηλεκτρονική αναζήτηση των εμβολιαστικών ραντεβού ήταν μαζική. Στόχος τώρα είναι τον Ιούνιο να μπουν στην κούρσα των εμβολιασμών και οι πολίτες κάτω των 30 ετών.

Φρενίτιδα έπιασε και τους 45άρηδες να εμβολιαστούν όσο πιο άμεσα γίνεται. Χαράματα άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή κατηγορία 45-49 με τα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια στην ΕΕ, της AstraZeneca, της Moderna, της Pfizer/Biontech και το μονοδοσικό της J&J και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κάλεσε στο τουίτερ να κλείσουν το ραντεβού τους.

Πλέον όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών έχουν την ευκαιρία να κλείσουν ραντεβού για την ελευθερία τους και οι νεότεροι δεν χάνουν λεπτό.

124.000 πολίτες 45-49 ετών που είναι στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν μήνυμα αυτόματα στο κινητό τους και χιλιάδες ακόμη κλείνουν το ραντεβού τους στη σελίδα emvolio.gov.gr για ένα από τα 1500 εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργούν από τις 5 Μαίου. Τον Μάιο και τον Ιούνιο 2,7-2,8 εκ εμβολιασμοί το μήνα και τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν και όσοι είναι 18-30 ετών.

Ακόμα και σήμερα Μεγάλο Σάββατο το ράλι των εμβολιασμών συνεχίζεται κανονικά. Μόνο για αύριο δεν κλείστηκαν ραντεβού προκειμένου να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους και οι υγειονομικοί.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το κέντρο Υγείας Κεραμικού με τσουρέκια και σοκολατένια αυγά για τους υγειονομικούς.

Για όσους δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ και βρίσκονται στη χώρα, υπάρχει η δυνατότητα να βγάλουν ένα προσωρινό προκειμένου να εμβολιαστούν και αυτοί. Ήδη έχουν εκδοθεί περίπου 6000 προσωρινοί αριθμοί ΑΜΚΑ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/05/2021