Ελλάδα

Μένιος Φουρθιώτης: Στη φυλακή ο παρουσιαστής & οι συγκατηγορούμενοί του – Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

01.05.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοί του με απόφαση του εισαγγελέα ύστερα από την πολύωρη απολογία του τηλεπαρουσιαστή.

Ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του παρουσιαστή και έτσι ο Μένιος Φουρθιώτης παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή.

Μαραθώνια απολογία

Λίγο μετά τις εννέα το πρωί, ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοί του οδηγούνται ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή.

Μετά από σχεδόν έξι ώρες, οι απολογίες ολοκληρώθηκαν. Άπαντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος παρουσιαστής κράτησε αρνητική στάση ενώπιον του ανακριτή, όπως είχε κάνει και προανακριτικά ενώπιον των αστυνομικών.

«Δεν είμαστε εμείς οι δράστες»

Οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία αλλά και τις επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή με καλάσνικοφ και εκρηκτικό μηχανισμό, επέμειναν στις απολογίες τους ότι η μόνη σχέση τους με τον παρουσιαστή ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως προσωπικό φύλαξης.

«Η όλη δικογραφία έχει σχηματισθεί και βασίζεται στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Ωστόσο, όπως ενδελεχώς αναφέρεται στις εκθέσεις των άρσεων τηλεφωνικού απορρήτου, σε κανένα χρονικό σημείο δε βρίσκομαι στις επιθέσεις», λέει ο 48χρονος.

Όσο για το DNA του, το οποίο εντοπίστηκε στο σάκο μεταφοράς του καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία και την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή, ο 48χρονος είπε ότι η συγκεκριμένη τσάντα ήταν στον τηλεοπτικό σταθμό που εργάζεται ο παρουσιαστής και την είχε κουβαλήσει.

«Είναι δυνατόν να έχω ανοίξει την τσάντα για να πάρω και να χρησιμοποιήσω ότι αυτή μπορεί να περιέχει χωρίς να υπάρχει το DNA μου εντός αυτής; Μήπως είναι άλλο το πρόσωπο που τη χρησιμοποίησε εκείνη την ημέρα;».

Ο 48χρονος τόνισε πως η μηχανή του, που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό με τους αστυνομικούς, δε λειτουργεί καθώς έχει μηχανικό πρόβλημα.

Ποινικές εκκρεμότητες

Στο ποινικό ιστορικό του παρουσιαστή περιλαμβάνονται πάνω από 30 υποθέσεις από το 2005 οι οποίες αφορούν είτε δικές του ενέργειες (αγωγές, μηνύσεις) ή έχουν κινηθεί σε βάρος του άλλα πρόσωπα ή οι Αρχές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/05/2021