Ελλάδα

«Φρενίτιδα» για ραντεβού εμβολιασμού από τους 40-44

29.04.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Με καταιγιστικό ρυθμό ζητούσαν από χθες το βράδυ πολίτες 40 έως 44 ετών, ραντεβού, για να εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Με το που άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη, η ζήτηση ήταν τέτοια που για μικρό χρονικό διάστημα η πλατφόρμα έπεσε. Σύντομα, ωστόσο, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και μέχρι σήμερα το πρωί είχαν «κλειδώσει» πάνω από 120.000 ραντεβού.

«Η διάθεση και η προσφορά των εμβολίων είναι πάρα πολύ μεγάλη κι έτσι ο εθνικός προγραμματισμός έχει τροποποιηθεί προς το καλύτερο».

Από την Δευτέρα, περισσότεροι από 114.000 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών έκλεισαν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο, αξιοποιώντας την επιλογή που τους δόθηκε να εμβολιαστούν νωρίτερα, με AstraZeneca. Πάνω από 10.000 έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση.

Το Μεγάλο Σάββατο, η πλατφόρμα με τα ραντεβού ανοίγει για τα άτομα ηλικίας 45-49 ετών, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Ακολούθως, σειρά παίρνουν τα άτομα με προβλήματα μετακίνησης, που θα εμβολιαστούν με Johnson&Johnson.

«Από τα μέσα Μάϊου θα υπάρχει επαρκής δοσολογία και του εμβολίου Johnson&Johnson, που έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι μίας δόσης. Οπότε οι κατάκοιτοι θα λάβουν το εμβόλιο, εφόσον το επιθυμούν, κατ’ οίκον» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Μείωση 15% παρουσιάζουν την τελευταία εβδομάδα οι νέες διαγνώσεις και 4% οι διασωληνωμένοι.  Ωστόσο, η κάλυψη των ΜΕΘ covid στην επικράτεια ανέρχεται στο 90%.

Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών, από τις 5 Μαΐου αναπτύσσονται 1.500 νέες εμβολιαστικές γραμμές, με στόχο να διενεργούνται 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα.

Τους επόμενους μήνες όσοι εμβολιάστηκαν θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/04/2021